ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - AKP iktidarıyla CHP arasında yeni yasama yılının ilk kavgası Alman vakıfları üzerinden başladı. Önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir Alman vakfının CHPli ve BDPli belediyelerle kredi sözleşmeleri yaparak PKKye para aktardığını ileri sürdü, sonra da Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu,terörün değişik görünümler altında farklı destekleri söz konusu olabiliyorsözleriyle imada bulundu. CHP ise hükümetin MİT ve PKK arasında yapılan görüşmelerin kamuoyunda oluşturacağı tepkiyi gölgelemek için iftiraattığını bildirdi. CHPli bütün belediyeler iddialar konusunda Erdoğana dava açacak.

Başbakan Erdoğan, Makedonya dönüşünde uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, CHPye ağır eleştiriler yöneltti. Bazı belediyelere Almanyadaki vakıflardan destek geldiğini ifade eden Erdoğan, şu suçlamalarda bulundu:

Özellikle Almanlar bu konuda iyi bir durumda değil. Almanyadaki o vakfın ismini vermeyeceğim. Bu tür vakıflar özellikle CHPli ve BDPli belediyeler ile kredi sözleşmeleri yapıyorlar. Bu kredi sözleşmelerini yapmakla kalmıyorlar hangi müteahhitlerle iş yapmaları gerektiği işareti veriyorlar. Kanalizasyon işi yapıyor. Ama şu firmaya vereceksiniz diyor. Baktığınızda yasaya uygun gibi görünüyor olay. Bu yolla resmen PKKye para gönderiyor o vakıflar.


Cumhuriyet