Akşam saatlerinde Ankara Adliyesi’ne giden avukatlar bloklar arası geçiş için koridorları kullanmak istediğinde polis engeli ile karşılaştı. Polis elinde bulunan üç sayfalık listede ismi olan avukatların koridora alınmayacağını söyledi

Ankara Adliyesi’nde darbe girişiminin ardından gözaltına alınanlara Ankara Barosu’ndan avukatlar atandı. Öğle saatlerinde görevlendirme ile Ankara Adliyesi’ne giden avukatlar polisin tacizine ve tehdidine maruz kalmıştı. Polisler, görevlerini yapan avukatlara “Nasıl bunların avukatlığını yaparsınız?”, “Bunları da içeri almak lazım!” gibi sözlerle saldırmıştı.

Akşam saatlerinde Ankara Adliyesi’ne giden avukatlar ise bloklar arası geçiş için koridorları kullanmak istediğinde polis engeli ile karşılaştı. Gözaltındakilerin tutulduğu koridoru kapatan polis avukatların kimliklerini alıp elindeki listeye göre isim – soy isim karşılaştırması yapmak istedi. Polis elinde bulunan üç sayfalık listede ismi olan avukatların koridora alınmayacağını söyledi.

Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi’ne tutanak tutarak durumu bildiren avukatlar şu ifadeleri kullandı:

Adliye koridorları arasından geçiş yapmak için 2. kat D Blok’tan B Blok’a yöneldiğim sırada koridor girişini kapatmak üzere polis yelekli birileri yolumu kesti. Kendisine Ankara Barosu CMK Merkezi Başkan Yardımcısı olduğumu söyledim. Koridordan geçmek için ellerinde bulunan 3,5 sayfalık listede adımın olması halinde buradan geçemeyeceğimiz söyledi. Liste içeriğini sorduğumda ise “bu avukatlar yasaklı” dedi.

Sendika.Org/ Ankara