adaletbiz


Sıkıyönetim, olağanüstü hal dönemleri gibi tebliğlerle düzenlemeler yapılıyor, seyahat özgürlüğüne engel olunuyor, tebliğlerle yasaklar konuluyor..

Darbe dönemlerinde tebliğlerle sokağa çıkma yasakları konulur, kişi hak ve özgürlükleri tebliğlerle düzenlenirdi, düğünler, yaş günleri bile izne tabi olurdu.

Bu olanlar “ sivil darbe dönemi mi ” sorusunu akla getiriyor..

Valiler bu devran hep böyle gidecekmiş gibi uygulamalar yapıyorlar.. Gelecek yeni yönetimler döneminde  bu kanunsuzlukların hesabının sorulabileceği akla getirilmiyor..

Valiler suç işliyor, polis suç işliyor. Kişilerin seyahat özgürlükleri engelleniyor..

TCK 109

Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma

MADDE 109 - (1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Tam bir aymazlık

Antalya’da halk polis barikatlarını aştı, valiyi protesto etti İzmir’de Atatürk anıtına çelenk koymak isteyen Atatürkçü Düşünce Derneği engellendi ve sebep gösterilmeksizin derneğin İzmir Şubesi başkanı gözaltına alındı. Bursa’da ve birçok ilde Ankara’ya gitmek isteyen yurttaşlar kanunsuz olarak engellendi. Polis yurttaşların seyahat özgürlüğünü engellemek için bahaneler arıyor, kiralanan otobüslerin belgeleri eksik bulunuyor ve otobüslerin yola çıkması engelleniyor..

Dikkatler Ankara’da 1. TBMM’sinde1.Meclisin önünde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerinin de katılacağı Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapılacak.. Ankara Valiliği bu toplantıyı yasaklamış bulunuyor, dikkatler Ankara’da..
adaletbiz