Cumhuriyet/ Ankara Bürosu- “İnternet andıcı” soruşturması kapsamında Kurmay Albay Dursun Çiçek’in ifadesine başvuran özel yetkili savcının, internete düşen bir yasadışı dinleme kaydını da soru olarak yönelttiği öğrenildi. Ayrıca soruşturma Genelkurmay Başkanlığı’nın hazırladığı öne sürülen internet andıcına yönelik olmasına karşın soruların birçoğu “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”na ilişkin yöneltildi. Bu durum da savcının iki konuyu birleştirmek için delil aradığı yorumlarına neden oldu.

“Islak imza” davasında tutuklu bulunan Çiçek, önceki gün “internet andıcı” soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Savcısı Cihan Kansız’a ifade vermişti.

Kansız’ın 19 Temmuz’da Hasdal Cezaevi’ne faks çekerek ifadeye çağırdığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, sorgunun önemli kısmı “andıç”tan çok “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”na yönelik oldu.

Savcı, haberin Taraf’ta yayımlanmasının ardından Genelkurmay’da kâğıt kırpma iddiasıyla ilgili ihbar mail’inde adı geçen subay ve generallerin ifadelerini de Çiçek’e okudu.

Dönemin Bilgi Destek Daire Başkanvekili Mustafa Bakıcı bu konuda Harekât Daire Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz’ün yazılı emri bulunduğunu savunurken, Eröz ise Bakıcı’yı suçladı. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ise Genelkurmay Başkanlığı’nı adres gösterdi. Savcı da bu ifadeleri “çelişkili” bularak, internete düşen yasadışı dinleme kaydını okudu. Bu ses kaydının tutanağa, “Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı İKK (İstihbarata Karşı Koyma) Başkanı Tümg. MMA’ya ait ses kaydı” olarak geçmesi dikkat çekti. Ses kaydında, “O belge, yakalanan belge, fotokopi ve imza aynen duruyor. Bizde, bilgisayarda hazırlanmış. Tam bir rezalet.” deniliyor. Çiçek’in avukatı ve kızı İrem Çiçek ise soruşturmasında babasının 12 isim verdiği iddiasını yalanlarken “Müvekkilim İlker Başbuğ dahil hiçbir komutanın ismini zikretmemiştir. Başbuğ’un soruşturma sırasında ismi hiç geçmemiştir” dedi. Çiçek, “Başbuğ’u ifadeye çağırmak için zemin hazırlıyorlar. Islak imza davası da lehimize gidiyor. O yüzden bu davayla birleştirmek istiyorlar. Çünkü Çiçek’le tek başına gitmeyeceğini anladılar. Başka isim arıyorlar” dedi.