DOSYALAR MASAYA YATIRILDI

Soruşturma kapsamında 400 vatandaş BÇG'nin yasadışı çalışmaları sonucunda mağdur olduğunu belirterek suç duyurusunda bulundu. Gelen suç duyurularını değerlendiren savcılık, bu kapsamda Genelkurmay Başkanlığı'ndan YAŞ kararlarıyla 'disiplinsizlik ve irticai faaliyetler' gerekçesiyle ordudan atılan isimlerin sicil dosyalarını istedi. Genelkurmay Başkanlığı'nın gönderdiği dosyaların savcılığa ulaştığı öğrenildi. Sicil dosyalarını incelemeye başlayan savcılığın, inceleme sonucunda ordudan atılan personele iddianamede 'darbe mağduru' olarak yer verebileceği öğrenildi. Süreçte görevine son verilen diğer kamu görevleri ile ilgili belgelerin istendiği ve bunlarla alakalı incelemelerin de sürdüğü aktarıldı.

İLK İDDİANAMEDE 86 SANIK

Savcılık tarafından yazılmaya devam eden iddianamede 86 sanığın yer alacağı kaydedilirken, sanıklara atfedilecek suçlama konusunda savcılığın değerlendirmelerini sürdürdüğü bildirildi. Sanıklar hakkında 765 sayılı TCK'nın 'darbeye teşebbüs'ü düzenleyen 146. Maddesinden mi yoksa 'darbe yapmak' suçunu düzenleyen 147.Maddeden mi dava açılacağının henüz netleşmediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan isimler 765 sayılı TCK'nın 146.Maddesinde düzenlenen 'hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek' suçundan tutuklanmıştı.

Karadayı'nın ifadesi belirsiz

Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın ifadeye ne zaman çağrılacağının da netlik kazanmadığı öğrenildi. Karadayı hakkında, aralarında 28 Şubat sürecinin muktedir ismi emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu üç isim suç duyurusunda bulunmuştu.

 Yeni Şafak