YARSAV 4. Olağan Genel Kurulunu 24 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da yapıldı.

Uluslararası Yargıçlar Birliği Başkanı Gerhard REISSNER, Türkiye Barolar Birliği Başkanı  Av. Prof. Dr. Metin FEYZİOĞLU, Aydın Baro Başkanı Av. Gökhan Bozkurt, Bilecik Baro Başkanı Av. Halime Aynur, Bolu Baro Başkanı Av. Ferit Atalay, Bursa Baro Başkanı Av. Ekrem Demiröz, Hatay Baro Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Manisa Baro Başkanı Av. Ali Arslan, Sinop Baro Başkanı Av. Hicran Kandemir, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Huriye Altay Erol, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Hukukta Sol Tavır Derneği Başkanı Ali Rıza Aydın, Yönetim Kurulu üyeleri Ceren Tuğlu ve Mert Özkoç, Adalet İçin Hukukçular Platformu Sözcüleri Av. Aysel Tekerek ve Av. Ozgur Urfa, Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, Büro İş Sendikası Genel Başkanı Haydar Şahindokuyucu, Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkez Yöneticisi Av. Vedat Aytaç, Hukukçu Dayanışması Platformu adına Av. Doğan Erkan, YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu  katıldılar.

Murat Arslan tek başkan adayı olarak seçime girdi ve bu kez Genel Kurul kararı ile YARSAV başkanı seçildi.

Yapılan seçimler sonucunda yönetim ve denetim kurulu üyeleri belirlendi. Buna göre;

Yönetim Kurulu, Asıl Üyeliklerine;

Hüseyin Aslan

Murat Aydın

Defne Bülbül

Naciye Güsün Çağlar

Murat Durmaz

İsa Kaya

Leyla Tarhan Köksal

Berrinhan Kurmaz

Berrin Lale Şenoymak

İbrahim Fikri Talman

 

Yönetim Kurulu, Yedek Üyeliklerine;

Süleyman Aydın

Aydan Büyükyıldız

Şükran Alemdağ Koçöz

Zarife Zerrin Togay

Ömer Ünlü

 

Denetim Kurulu, Asıl Üyeliklerine;

Mehmet Tonguç Aslan

İlknur Hamam

SuatSubaşı
 

Denetim Kurulu, Yedek Üyeliklerine;

Sema Aydın

Tunç Cantaymaz

Sevgi Övüç

 

Seçidiler.

 Hepsine,hepimize başarılar.
 

Yönetim Kurulu, 25Ekim 2015 tarihinde yapıtığı ilk toplantısında iş bölümü yaptı.

Verilen karar uyarınca;

Leyla Köksal, Genel Sekreter,

Murat Aydın, Defne Bülbül ve Berrin Lale Şenoymak başkan yardımcısı,

İsa Kaya, sayman olarak görevlendirildi.

Yargıçlar sendikasına yargıç olmayan başkan

Yargıda Birlik yetkilileri halen yargıç olmayan Murat Arslan için Yarsav tüzüğünün değiştirilmesini eleştiriyorlar.

Yargıda Birlikçiler YARSAV’ın aktif üye sayısının 400 kadar olduğunu, üyelerini ayak oyunu ile tuttuklarını iddia etmekteler. Birlikçilere göre ölülerin üye kayıtlarını bile silmiyorlar, ayrılmak isteyen üyeleri biriken aidat borçları için icra ile korkutmakta ve üyelikte kalmaya zorlamaktalar.

Bilindiği gibi Murat Arslan Anayasa Mahkemesi üyesiydi ve hakim sıfatını taşıyordu.  Murat Arslan AYM raportörlüğünden alınıp eski görevi olan Sayıştay denetçiliğine atanınca doğal olarak yargıçlık sıfatını kaybetti . Bunun üzerine YARSAV Genel Kurulu olağanüstü toplanarak Murat Arslan için tüzük değişikliğine gitti.

Tüzüğe, hakimlik görevinden kendi istekleri dışında ayrılanların hakimlik sıfatlarının devam edeceği  hükmü eklendi.  Böylece halen gerçekte yargıç olmayan Murat Arslan YARSAV tüzüğüne görev yargıç oldu ve genel kurulda YARSAV başkanı seçildi.

YARSAV bir dernektir ve dernekler yasasına göre üyelerini sıfatları sorun yaratmaz. Burada eleştiriler tüzüğün sırf Murat Arslan’ı başkan yapmak için değiştirilmiş olmasıdır.