Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, yarın gece kutlanacak Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında İslam aleminin Berat Kandili'ni kutladı.

Mesajında, Ramazan-ı Şerifin habercisi olan yeni bir Berat Kandili'ni daha idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşandıklarını belirten Görmez, "İnsanlar için hesaplaşma durakları olan bu rahmet geceleri, varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür etme imkanları kazandıran birer fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bu gecede her mümin, kötülüğe olan mesafesini ölçmeli, kötülüğe giden yolları kapatmaya bir kere daha karar vermelidir." değerlendirmesini yaptı.

Bu gecelerin, Kur'an ve sünnet ölçüleri ışığında geçmişle yüzleşmeye, bugünü değerlendirmeye ve yarını inşa etmeye davet ettiğini anlatan Görmez, mesajını şöyle sürdürdü:

"Berat, Yüce Yaradan'ın affına erebilmek için yaratılanı affetme, rahmet ve mağfirete mazhar olma günüdür. Allah'tan af dileyen affedici olmalı, Allah'tan bağışlanma dileyen bağışlayıcı olmalıdır. Bu konuda kendimizi yenilemeli, kendimize, eşimize, çocuklarımıza, komşularımıza, bütün insanlığa ve bütün mahlukata karşı affedici olmalıyız. Berat, kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma zamanıdır. Berat, tövbe ve dua zamanıdır. Berat Kandilini fırsat bilerek iç dünyamıza doğru bir yolculuk yapalım. Yenilenme ümidiyle hep birlikte tekrar günaha dönmemek üzere tövbe edelim."

Kaynak: AA