Habertürk'ün haberine göre Yargıtay, ‘çocuk tacizi’ konusunda utandıran bir karara imza attı. Kız yeğenini 6 yıl boyunca taciz eden S.Y. 21 yıla mahkûm edildiği halde, karar Yargıtay’da bozuldu ve daha az ceza istemiyle yeniden yargılanmasına karar verildi.
 
Tacizler ilk kez 5 yaşında Bafra’da başladı. Daha sonra İstanbul’da 11 yaşına kadar devam etti. Çocuk haber verince amca tutuklandı. 21 yıl hapse mahkûm edilen S.Y. kararı temyiz etti.
 
Yargıtay, “Mağdurun canının acıdığını söylemesi üzerine sanığın engel yokken eylemini tamamlamadan bıraktığına” dikkat çekilerek “basit istismar” suçundan 8 yıla kadar hapis istemiyle yeniden yargılanmasına karar verdi.
 
ERKEN YAŞTA EVLİLİĞE GEÇİT YOK
 
Yargıtay, olağanüstü durumlarda hâkim kararıyla 16 yaşına kadar verilen evlilik iznine geçit vermedi. Henüz 15 yaş, 7 ay ve 6 günlük olan H.A.’nın evlenmesine izin veren yerel mahkemenin kararı bozuldu.
 
Konya’nın Yunak İlçesi’nde H.A. birlikte yaşadığı M.A. ile evlenmek için mahkemeye başvurdu. H.A., 16’sını doldurduğunu belirterek evlenmesine izin verilmesini istedi. Mahkeme, “evlilik izni” verdi. H.A. ve M.A. evlendi.
 
Ancak, Yunak Cumhuriyet Savcılığı, “kanun yararına bozma” istemiyle Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlığın talebiyle Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu. Böylece 16 yaş altında evliliğin önü tamamen kapandı.
 
Kaynak: Habertürk