Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Isparta'da 2007 senesinde meydana mevrut ve 57 ferdin yaşamını kaybetmiş bulunduğu uçak kazasına bağlı davanın temyiz incelemesini tamamladı.

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Dünyaya Bakış Hava Taşımacılık AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Gündoğdu, Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Ersoy, emektar Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı ile öbür sanıklar Faruk Çağınlı, Şahin Tufan, Yavuz Yaşar, Sinan Sevinç, Fevzi Yavuz, Necati Küçük, Reşat Atalay, Hilmi Tülemen'in 'taksirle öldürme' suçundan beraatlerine bağlı hükümlerin onanmasına değişmeyen verildi.

'Taksirle öldürme' suçundan Atlasjet çeşidinden uçağın kiralandığı Dünyaya Bakış Hava Taşımacılık AŞ ortağı Yavuz Çizmeci, Genel Müdürü Aydın Kızıltan ve Teknik Müdürü İsmail Taşdelen'in 11 sene 8'er ay, Bakım Müdürü Fikri Zafer Dinçer'in 5 sene 10 ay cezaevi cezası ile 'görevi kötüye kullanma' suçundan emektar Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı'ya maruz 1 sene 8'er ay cezaevi cezası onandı.

Sanıklardan zamanın Atlasjet Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Tuncay Mustafa Doğaner ile pervaz pres sorumlusu Mehmet Şerif Erbilgin'in 'taksirle öldürme' suçundan beraatlerine bağlı egemenlik ise bu şahısların ikincil detone oldukları nedeni öne sürülerek bozuldu.

Sanık tayyareci Vedat Örs'e esassız şehadet suçundan maruz cezaevi cezasının ise çok bulunduğu nedeni öne sürülerek bozulmasına değişmeyen verildi.

Kaynak: AA