ADANA - Adana Kürkçüler F Tipi Cezaevinde bir yıldır tutuklu bulunan Mehmet Ali Dursun'un Yargıtay'daki dosyası Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nce 3 ay gibi kısa bir sürede görüşülerek onandı.

Karara tepki gösteren Dursun'un yakınları, Yargıtay'daki binlerce dosyaya sıra gelmezken, Mehmet Ali Dursun'un dosyanın bu kadar kısa sürede görüşülerek onanmasının düşündürücü olduğunu belirtti.

Mehmet Ali Dursun'un 2000 yılı öncesi Kuran dersi için camiye gittiğini dile getiren yakınları, bunun da örgüt üyeliği olarak suç sayılmasının hukuksuzluk olduğunu söyledi.

 

Günümüzde hak ve adaletten dem vuranların, Kuran dersi alma ve vermenin örgüt üyeliği cezasına çarptırılma sebebi olması karşısında sessiz kaldıklarını belirten Dursun'un yakınları, "Vicdan sahibi herkes, Yargıtay'ın bu kararına karşı tutum alması gerekir. Yargı'nın en cani katillere bile göstermediği jet onamalara hükümetin sessiz kalması ise manidardır. Ergenekon ve derin devleti çökerttiğini iddia eden hükümetin; mütedeyyin insanlara komplo kurarak yakalayan kolluk kuvveti ile onlara sorgusuz sualsiz ceza kesen yargıya bakması gerekiyor. Aksi halde bu ülkede kimse kendinden emin yaşayamaz" şeklinde konuştular. (Ayhan Kaya - İLKHA)