Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı ve CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 'Erzincan Ergenekon terör örgütü' davasının gizli tanığı 'Munzur' ile görüşerek ifadelerini değiştirmesi için para teklifinde bulunduğu iddia edilen CHP Erzincan eski Milletvekili Erol Tınastepe ile İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin, Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Erol Tınaztepe ile Ahmet Ersin avukatları ile birlikte katıldı. Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin 'birleştirilme talebi' ile ilgili dava dosyasının reddedildiği yönündeki görüşünü sanık ve avukatların yüzüne karşı okudu. Mahkeme, dosyanın TMK'nın 10. madde ile Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek mütalaanın hazırlanması yönünde karar verdi.

Duruşmada hazır bekleyen CHP eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ise, Yargıtay'ın 'birleştirme talepli' ret görüşüne karşı karara uyulması görüşünde bulunarak "Uyulsun" cevabını verdi.

10-15 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın başlattığı Erzincan'daki Ergenekon soruşturması kapsamında açılan ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ile Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu çok sayıda askeri ve MİT personelinin sanık sandalyesinde oturduğu davanın gizli tanığı Munzur'a rüşvet teklifinde bulundukları iddia edilen CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe hakkında, TCK'nın 314-2, 314-4, TCK'nın 220/6 kapsamında Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "silahlı Ergenekon terör örgütü üyesi olmamakla birlikte Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak, adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs, maddi menfaat karşılığında ifadeleri değiştirmek, rüşvet vermek' iddiasıyla 10 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor. Duruşma 24 Nisan 2013 gününe ertelendi.

Mahkeme çıkışı bir açıklama yapan CHP'li eski Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe'nin avukatı ile CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, "Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin birleştirme talebini reddetmesi üzerine buradaki mahkeme yeniden mütalaa alacak. 24 Nisan'a kaldı" dediler.

Erzurum Adliyesi'nden ayrılan CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, elindeki çantayı kameramanlara göstererek, "Bu çantayı saklıyorum. Çocuklarıma miras bırakacağım" diye konuştu.