Ankara Yargıtay 11. Ceza Dairesi, hakim Hüseyin Eken başkanlığındaki yüksek mahkeme adeta arı gibi çalışıp adalet dağıtıyor. 1 başkan, 9 üye. 28 tetkik hakimi, 40 bin temyize giden davayı daha karara bağlayacak.

Hakim, Hüseyin Eken. Abdullah Öcalan'ı idama mahkum eden mahkeme heyeti üyelerinden. Türkiye'de idam cezası kalkınca, Öcalan'ın cezası da ağırlaştırılmış müebbete çevrilmişti.
Dursun Boran'ın haberine göre Eken, son 3 senedir bu dairenin başkanı. 2013'te 23 bin davayı kararı bağlayan daireye, 27 bin yeni dava dosyası daha gelmiş. 2014'e de 34 bin ceza davası dosyası devretmiş.

11. Ceza Dairesi, 1 başkan, 9 üyeden teşekkül ediyor. 28 de tetkik hakimi görev yapıyor. Klasörler dolusu temyize gelen dosyaları büyük hassasiyetle okuyor. müzakereye hazırlıyorlar.
SAHTECİLİK, VERGİ, ÖZEL RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK DAVALARINA BAKIYOR.

Daire, sahtecilik, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi, icra iflas kanunundaki suçlar, mühür bozma gibi suçlara bakıyor. Daire 2014'ün ilk 7 ayında Temmuz dahil. 13 bin 727 dosya üzerinde de karar verdi.
20 Temmuz da başlayacak Adli Tatil. 1 Eylül 2014 kadar sürecek. 40 günlük bu tatilde hakimler, savcılar, diğer adli personel bir yıllık yoğun maratonun stresini atmaya çalışacak. Ancak acil durumlar için nöbetci mahkemeler adalet dağıtmaya devam edecek.

AYDA 2 BİN DOSYA ONANIYOR. YADA BOZULUYOR. KARARA ÇIKIYOR.
11. Ceza Dairesi ayda 2 bin, 2 bin 200 civarında ceza davası dosyalarını karara bağlıyor. Bunlardan mahalli mahkemelerin verdiği kararlar, cezalar, beraatlar, ya onanıyor ya da bozulup yerel mahkemelere iade ediliyor.