Mehmet Bozkurt

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Zeynep Küçük'ün Ergenekon tertibindeki iki hakime "çakal" dediği gerekçisiyle mahkumiyet kararına itiraz etti. Eğer itiraz kabul edilirse dosya Yargıtay 18. Ceza Dairesi'nde tekrar görülecek. Aksi takdirde incelenmek üzerine Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gidecek. Küçük bu aşamada cezaevine girmeyecek.
Avukat Küçük, Ergenekon kumpasında görev alan özel görevli hakimlere hakaret ettiği gerekçesiyle 1 yıl 15 günlük hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay 4. Ceza Dairesi'nin bu kararı onamasını "hukuka aykırı" buldu.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz gerekçesi olarak iki neden sundu.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yerel mahkemenin Küçük hakkında mahkemedeki davranışı nedeniyle indirim uyguladığını, aynı zamanda "bir daha suç işlemeyeceğine ilişkin olumsuz kanaat oluştuğu" belirtilirek çelişkili karar verdiğine dikkat çekti.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önceden sabıkası bulunmayan Küçük'ün iki yıldan az olan cezasının yerel mahkeme tarafından ertelenmemesi üzerine verilen karara, "Yasal ve yeterli gerekçe gösterilmeden hüküm kurulduğunu" belirterek karara itiraz etti.

ZEYNEP KÜÇÜK'TEN İLK AÇIKLAMA

ulusalkanal.com.tr'ye konuşan Avukat Küçük, "Hakkımdaki kesinleşmiş hükmün, hukuksuzluğunun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tespit edilmesi, sadece benim açımdan değil, Türkiye'nin hukuka, tekrar güvenmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.
Küçük, şunları ekledi:
"Yargıtay'ın da bu itiraza uyarak, bir an önce adil bir karar vereceğine inanıyorum. Cemaat yapısının yargı üzerindeki etkinliğini kaybettiğini görmek ülkemizin geleceği açısından umut verici." 


http://www.aydinlikgazete.com/politika/yargitay-dan-kucuk-kararina-itiraz-h78970.html