Yargıtay, yerel mahkemenin, Kırşehir Kadın Sığınma Evi'nde kalan eski eşini bıçaklayarak öldürmek isteyen sanığa verdiği toplam 11 yıl 15 gün hapiscezasını onadı.


Kırşehir Kadın Sığınma Evi'nde kalan eski eşi H.O (27) ile görüşmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden izin alan Fatih Sarıkaya (41), il müdürlüğündeki bir odada eski eşi ile görüştürüldü. Buradaki görüşmesinde H.O'dan olumsuz yanıt alan Sarıkaya, kadını çeşitli yerlerinden bıçakladı.

Olaydan sonra, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde, sanık Sarıkaya hakkında ''kasten adam öldürmeye teşebbüs ve tehdit'' suçlamasıyla dava açıldı. Mahkeme, önce Sarıkaya'ya TCK'nın 81/1 maddesi gereğince ''kasten öldürme'' suçlamasıyla müebbethapis cezası verdi. Sanığın eyleminin teşebbüs aşamasında kalması nedeniyle indirim uygulanarakceza 12 yıl hapis cezasına çevrildi.

Fatih Sarıkaya'nın duruşmalardaki olumlu tutum ve davranışlarını göz önünde bulunduran mahkeme,cezayı 10 yıla düşürdü.

Mahkeme, Sarıkaya'ya, ''tehdit'' suçundan da 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi.

Kararın sanık avukatı tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nde görüşüldü. 1. Ceza Dairesi, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nin, ''kasten öldürmeye teşebbüs ve tehdit'' suçlamalarıyla verdiği toplam 11 yıl 15 günlük cezayı onadı.

Reddedilince bıçakladı

Kırşehir'in Çiçekdağı ilçesinde evlendiği eşi H.O'dan boşanan Fatih Sarıkaya, 2011 yılı temmuz ayında,Kırşehir Kadın Sığınma Evi'nde kalan eski eşi ile görüşmek için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nden izin aldı. H.O, ile il müdürlüğündeki bir odada görüşen Sarıkaya, barışmak istediğini söyledi. Ret cevabı alınca sinirlenen Sarıkaya, yanında getirdiği ekmek bıçağı ile H.O'yu vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı. 

İl müdürlüğünün güvenlik görevlisi, sanığın bıçağı H.O'nun boğazına dayadığı sırada odaya girerek Sarıkaya'yı etkisiz hale getirdi. Polisin gözaltına aldığı Sarıkaya, çıkarıldığı Kırşehir Adliyesi'nde nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

AA