Yargıtay Birinci Başkanvekili ve Hukuk Genel Kurulu Başkanı Mahmut Bilgen'in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Başkanvekilliği için 3 gündür yapılan seçimlerden sonuç alınmadı.

Boşalan Yargıtay Birinci Başkanvekilliği için Yargıtay 19. Hukuk Dairesi Başkanı Seyit Çavdar, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Özgan ve Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Üyesi Kamil Kancabaş aday oldu.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca ilk seçim 30 Haziran Pazartesi günü yapıldı. 5 tur halinde yapılan seçimlerde adaylar Yargıtay üye sayısının salt çoğunluğu olan 194 oyu alamadığı için seçim ertesi güne bırakıldı.

Yargıtay'da 1 Temmuz Salı günü yapılan 5 tur seçimden de sonuç alınamayınca, seçim bugüne bırakıldı. Bugün yapılan 5 turdan da sonuç çıkmadı.

Seçimde ilk üç turda tüm adaylar yarışıyor. Seçimin son iki turu, ilk üç turda en çok oyu alan iki aday arasında yapılıyor.

Büyük Genel Kurul'da bugün yapılan seçimin birinci turunda Yargıtay 19. Hukuk Dairesi Başkanı Seyit Çavdar 166, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Üyesi Kamil Kancabaş 26, Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Özgan ise 154 oy aldı.

Seçimin ikinci turunda Seyit Çavdar 166, Kamil Kancabaş 23, Ahmet Özgan 160, üçüncü turunda Çavdar 167, Kamil Kancabaş 17, Ahmet Özgan 160 oyda kaldı.

İlk üç turda en çok oyu alan Çavdar ve Özgan arasında geçen dördüncü turda Çavdar 166, Özgan 173, son turda ise Çavdar 169, Özgan 171 oy aldı.

Seçime yarın devam edilecek.
memurlar.net