Nâzım Kaynak’ın yaş haddinden emekli olmasının ardından yapılan başkanlık seçimlerini 201 oy alan Ali Alkan 201 kazandı.

AKP’nin Yargıtay’ın yapısını değiştirmesinin ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Benim güzel kardeşim, sınıf arkadaşım Yargıtay Başkanı oldu” sözleriyle övdüğü Nâzım Kaynak’ın yaş haddinden emekli olmasının ardından Yargıtay Başkanlığı’na Ali Alkan seçildi.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Kemalettin Yüksel, 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan ve 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul’un yarıştığı seçimin sonucunda, en çok oyu alan 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan, Yargıtay Başkanı oldu.

Seçimin ilk turunda 201 oyla başkanlığa Ali Alkan seçilirken, diğer adaylar Üçüncü Hukuk Dairesi Başkanı Kemalettin Yüksel 39, Beşinci Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul 92 oyda kaldı.

Ali Alkan kimdir?
1950 yılında Kızılcahamam'da doğan Alkan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1973 yılında mezun oldu.

Ankara'da hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Alkan; sırasıyla Pervari, Çayıralan, Haymana Hakimliği, Ankara Ticaret Mahkemesi Üyeliği ve Başkanlığı ile Ankara Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

1997'de Yargıtay Üyeliğine seçilen Ali Alkan, Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken, 14.09.2009 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca 13. Hukuk Dairesi Başkanlığı'na Daire Başkanı olarak seçildi. Alkan, evli ve bir çocuk babası.

(soL - Haber Merkezi)