Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yüce Divan görevinin Yargıtay'a verilmesi gerektiğini söyledi.
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Adli Yıl açılış töreninde konuştu. Cirit, Yüce Divan görevinin Yargıtay'a verilmesi gerektiğini belirterek, hakim ve savcıların tutuklanmasına ilişkin, "Elbette hakim ve Cumhuriyet savcılarının  tutuklanması, adli ve idari soruşturmalara uğraması, görevden el çektirilmesi  veya başkaca disiplin tedbirlerine muhatap olması, bir hukuk devleti için iftihar  tablosu olamaz. Ancak her türlü cemaat-cemiyet çıkarının toplum çıkarının yerine  ikame edilmesinin, hukukun bireysel veya grupsal ihtiraslara feda edilmesinin de  hiç bir mazereti, açıklaması olamaz" dedi.

"ÜLKEMİZDE BİRDEN FAZLA YÜKSEK MAHKEME VAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 6216 sayılı kanunla getirilen bazı hükümler meslek mensupları arasında rahatsızlık yarattığını belirterek, "Bizim ülkemizde birden fazla yüksek mahkeme vardır. Ve üstünlük sıralaması da yoktur. Yüce Divan görevinin Yargıtay'a verilmesi uygun olacaktır" dedi.

YARGITAY BAŞKANI: "HAKİM, SAVCILARIN TUTUKLANMASI, İFTİHAR TABLOSU OLAMAZ AMA.."

Son dönemde artan Hakim ve Savcılar hakkında açılan soruşturmalar ile tutuklama kararlarına da değinen Cirit, "Elbette hakim ve Cumhuriyet savcılarının  tutuklanması, adli ve idari soruşturmalara uğraması, görevden el çektirilmesi  veya başkaca disiplin tedbirlerine muhatap olması, bir hukuk devleti için iftihar  tablosu olamaz. Ancak her türlü cemaat-cemiyet çıkarının toplum çıkarının yerine  ikame edilmesinin, hukukun bireysel veya grupsal ihtiraslara feda edilmesinin de  hiç bir mazereti, açıklaması olamaz" diye konuştu.

cumhuriyet