Yenişafak yazarı Abdulkadir Selvi, terör örgütlerinin Yargıtay, Adalet Bakanlığı ve İstanbul Edirnekapı Şehitliği'ne yönelik silahlı ve bombalı eylem yapmayı planladığını yazdı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'daki hain saldırıyla ilgili açıklamalarında çok önemli bilgiler yer aldığını dile getire Yenişafak yazarı Abdulkadir Selvi, İstanbul ve Ankara'daki önlenen iki olayı köşesine taşıdı. 

İşte 'Karşıma ürkütücü bir tablo çıktı' diyen Yenişafak yazarı Abdulkadir Selvi'nin olayla ilgili yazdıkları şöyle;

Ankara'daki patlamadan bir gün önce Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önünde bir canlı bomba yakalanıyor. Vatan Emniyette daha önce de canlı bomba eylemi söz konusu olmuştu. Bu kez eylemci saldırıyı gerçekleştiremeden, keşif yaparken yakalanıyor.

Başbakan'ın ipuçlarını verdiği Ankara'daki eylemin niteliği ise farklı.

YARGITAY'A SALDIRI ÖNLENDİ

Ankara Garı'ndaki patlamadan 3-4 gün önce yani Pazartesi'ni Salı'ya bağlayan gece bir terörist, uzun namlulu silahla Yargıtay'a yönelik eylem hazırlığı içindeyken yakalanıyor.

Hem İstanbul'daki canlı bomba hem Ankara'da Yargıtay'a yönelik eylem hazırlığı içinde olan teröristlerin DHKP-C üyesi olduğu tespit ediliyor. Başbakan'ın da ifade ettiği gibi kamuoyunda bir infial meydana getirmemek için bu iki olay, yargıya intikal ettirilmekle yetiniliyor. Kamuoyuna açıklanmıyor.

ADALET BAKANLIĞI'NA SALDIRI ÇOK SES GETİRECEKTİ

Adalet Bakanlığı'na yönelik eylem hazırlığının bazı detaylarını paylaşmak istiyorum. Örgüt, ses getirici bir eylem peşinde.

Eylem biçimi Çağlayan Adliyesindeki olaya benziyor. 1 Nisan 2015 tarihinde Çağlayan Adliyesi'ne giren DHKP-C militanları Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alınarak şehit etmişlerdi. Uzun namlulu silahla yakalanan teröristin Yargıtay'a yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu tespit ediliyor. Yargıtay'a girerek hedef şahsı rehin alıp, sonra şehit etmeyi planlarken kıskıvrak yakalanıyor.

Cemil Çiçek'in Adalet Bakanı olduğu sırada 1 Temmuz 2005 günü Eyüp Beyaz isimli canlı bomba Adalet Bakanlığına girmeye çalışmış, güvenlik görevlilerinin açtığı ateş sonucunda vurularak öldürülmüştü. DHKP-C militanı olan canlı bomba, eylem için Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in bakanlığa giriş yapacağı zaman dilimini seçmişti.

iSTANBUL'DAKİ ŞEHİTLİK HEDEF SEÇİLMİŞTİ

Üçüncü bir eylem hazırlığı ise Güneydoğu'da örgütün sözde “şehitlik” olarak ilan ettiği mezarlıklara yönelik operasyonlar yapılıyor. Örgüt buna misilleme olarak, İstanbul'da Edirnekapı Şehitliğine yönelik, düdüklü tencere içine yerleştirilmiş bombalarla eylem yapmayı planlıyor. Bir şehit cenazesi sırasında patlayıcıları infilak ettirip, büyük bir katliam gerçekleştirmek isteyen ekip, İstanbul'da yakalanıyor. Böylece eylemin önüne geçiliyor.


http://www.haberkita.com/gundem/yargitay-adalet-bakanligi-ve-istanbul-edirnekapi-sehitligi-saldiri-plani-h283611.html
http://www.haberkita.com/gundem/yargitay-adalet-bakanligi-ve-istanbul-edirnekapi-sehitligi-saldiri-plani-h283611.html