Başbakan Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda arkadaşı Berna Yılmaz ile “Parasız eğitim istiyoruz; alacağız” pankartı açan Ferhat Tüzer’in annesi Hayat Tüzer, duyarlı kesimleri yarınki duruşmaya çağırdı. Tüzer, oğlunu 6 aydır göremediğini, sesini de aldığı telefon cezası nedeniyle 3 haftadır duyamadığını belirtti. CHP Gençlik Kolları Başkanı Yıldız, gençleri duruşmaya çağırırken Tireli öğretmenler, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde, Yılmaz ve Tüzer’e destek için kendileri hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Parasız eğitim istediği için 19 aydır tutuklu bulunan Ferhat Tüzer’in annesi, 6 aydır yüzünü göremediği oğlunun telefon cezası aldığını, 3 haftadır görüşemediğini söyledi

Sesine hasretim

İstanbul Haber Servisi - Roman Açılımı toplantısındaParasız eğitim istiyoruz, alacağız istemiyle arkadaşı Berna Yılmaz ile birlikte pankart açan Ferhat Tüzerin annesi Hayat Tüzer, oğlunun yüzünü 6 aydır göremediğini, sesini de, aldığı telefon cezası nedeniyle 3 haftadır duyamadığını belirterekAllah kimseyi evladıyla sınamasın dedi. CHP Gençlik Kolları da 1. Gençlik Şöleninde Yılmaz ve Tüzerin yarın Beşiktaş Adliyesinde yapılacak duruşmasına kitlesel katılım çağrısı yaptı.

Maçka Küçük Çiftlik Parkında pazar günü gerçekleştirilen 1. Gençlik Şöleninde de perşembe günü yapılacak davaya katılım çağrısı yapıldı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, şölene katılan gençlere ülkede yaşanan haksızlıklara karşı direnme çağrısında bulundu.

Berna ve Ferhattan mektup

19 aydır tutuklu olan Ferhat Tüzer ve Berna Yılmaz, cezaevinden yazdıkları mektuplarla, tüm duyarlı kesimleri Beşiktaş Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki görülecek duruşmaya çağırdı. Berna ve Ferhatın mektubu özetle şöyle: Ben ve Berna, anayasanın güvence altına aldığı eğitim hakkını parasıztalep ettiğimiz ve bunu bu ülkenin en ilgili makamında yer alan Başbakana bir pankartla duyurmak istediğimiz için 1,5 yıldır tutukluyuz. Son mahkememizde mütaalasını okuyan ve bu eylemimizi, düşüncenin ifadesi olarak değerlendirip tahliyemizi ve beraatimizi isteyen savcıya rağmen, mahkeme heyeti her defasında ve ısrarlatutukluluğun devamınakararı alıyor.Padişahım çok yaşademeyenlerin çoğu bizim gibi hapishanelerde. Ancak savcının Sanıkların eylemleri, anayasal düşünceyi açıklama ve ifade etme sınırları içindedirdiye belirtmesine rağmen suçu işlediklerine dair kuvvetli şüphenedeniyletutukluluğun devamınakararı manidardır.Ferman yazıldı, cezanız kesildianlayışı hüküm sürüyor. Herhalde bu dava nezdinde bu talebi tekrar edenlere göz dağı, bizlere ise hadbildirmek isteniyor. Biz tüm bunlara rağmen haklı ve meşru talebimizin arkasındayız. 19 ayımızı dolduracağımız 6 Ekim günü, Beşiktaş Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesinde beşinci mahkememiz görülecek. Bu davayı sahiplenen herkesi sizin aracılığınızla davet ediyorum.

Cumhuriyet