Platform üyeleri, Biz yargılanmaya karşı değiliz. Ortada büyük bir bilgi kirliliği var. Biz yargılamayı herkesin izlemesini ve doğru bilgilenmesini istiyoruzdediler.

Emekli Tümgeneral Ali Deniz Kutlukun eşi İrem Kutluk yaptığı değerlendirmede, tutuksuz ve şeffaf yargılama istediklerini ifade etti.

‘Halk bunu bilmiyor’

İrem Kutluk, Silivride görülen davanın duruşmalarının halk tarafından takip edilmesinin mümkün olmadığını belirterek, Eşlerimize atılan suçlar son derece vahim suçlar. Böyle bir şeyin olmadığını biz biliyoruz ve kanıtlanacağından da eminiz. Ama halk bunu bilmiyor. Bu suçlamalar üzerine atılan kişiler, kendilerini nasıl savunacaklar. Bunu halkın görmesini, ortaya çıkacak gerçeklerin bilinmesini istiyoruz. Birebir duymasını istiyoruz dedi. Mahkeme heyetinin canlı yayın taleplerini reddettiğini söyleyen Kutluk, özetle şunları kaydetti:

Halkımız, duruşmada neler olup bittiğine, sanıkların kendilerini nasıl savunduğuna vakıf olmak istiyorlarsa o zaman bize destek olsunlar. Aynen Anıtkabirde olduğu gibi. Biz birer dilekçe hazırlayacağız. Bize imza atarak katkıda bulunsunlar. Bizler daha sonra bu dilekçeleri Cumhurbaşkanına, Başbakana, Adalet Bakanına ulaştıracağız. Herkese, bütün Anadoluya ulaşmak istiyoruz. Bunun için derneklerle konuşuyoruz. Türkiyedeki hukukun nasıl işlediğini göstermek istiyoruz.”

Cumhuriyet