Yargıtay 11.Hukuk Dairesi, orijinal olan ve hukuka uygun yollardan satışa sunulan markalara ait ürünlerin e-ticaret platformlarından da alınabileceğine karar verdi.

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, orijinal olan ve hukuka uygun yollardan satışa sunulan markalara ait ürünlerin e-ticaret platformlarından da alınabileceğine karar verdi. Mahkeme, bu ürünler ile ilgili her indirim ve kampanyanın da haksız rekabet neden olmadığına hükmetti.

Yargıtay’ın kararını olumlu bulan n11.com Güven Koruma Merkezi Müdürü Emre Berk, ’Malum e-ticaret sektörü Türkiye’de halen büyümekte olan bir sektör. Bilişim Sanayicileri Derneği verilerine göre e-ticaretin toplam perakendeye oranı Türkiye’de daha yüzde 1,2 seviyelerinde. Bu oran ABD, İngiltere, Güney Kore gibi ülkelerde yüzde 10-15 aralığında ve süratle artmaya devam ediyor. Bu da ortaya koyuyor ki Türkiye’nin gidecek daha çok yolu var.” dedi.

Berk, yargı kararının tüketici için olumlu bir rekabet ortamı yaratacağını, satıcı için ticaret imkânını artıracağını ifade etti. Berk, şunları kaydetti:

’Kararın e-ticaretin toplam perakendeye oranını dünya örneklerinde olduğu gibi yüzde 10 seviyelerine taşıyacağı kanaatindeyim. Burada en önemli kriter, satılan ürünlerin daha evvel marka maliki ya da yetkili ana distribütör tarafından sektöre satış amacıyla sunulmuş olması ve satıcıların bu ürünleri hukuka uygun yollardan edinerek satıyor olması. Diğer bir önemli konu da ürünlerin kesinlikle orijinal olması ve satışa yasaklı olmamasıdır. Biz de bir platform olarak bünyemizde bulunan Marka Koruma Merkezi çatısı altında orijinal ürüne yüzde 100 ardında durarak tüketici ve marka haklarına verdiğimiz önemi vurguluyoruz. ”


http://www.haberfx.net/yargidan-e-ticaret-sektorune-iyi-haber-haber-1741647/