Yargıda Birlik’in kurucusu ve sözcüsü Abbas Özden’e ilk sorumuzu Yargıtay’da paralel yapı sorununun devam edip etmediği olmuştu. Arkasından Doğan Grubu’na karşı yapılan saldırıları sorduk. Abbas Özden iki sorumuzu birbirine bağlayarak cevapladı.

Yargıtay’da paralel yapı sorununun halledildiğini net bir dille söyledi ve ilave etti;

“Bundan sonra ortaya çıkmaz demiyorum.

“Paralel Yapı geçmişte yürütmeyi durdurma kararlarının uygulanmayışının suç oluşturmayacağını düşünüyordu.  Aynı olaylar onların başına gelince bizim gibi düşünmeye başladılar, bizim yanımıza geldiler. Biz bir yerde duruyoruz, durduğumuz yerin doğru olduğundan şüphemiz yok. Doğruyu görüp bizim yanımıza gelenlere neden geldin demeyiz.”

Ceza Genel Kurulu’nda insan hakları, AİHM kararları konusunda çok güzel kararlar veriyorlar.

Doğan Grubunun hükümet tarafından hedef alınmasını ve yargının bu konudaki tutumu konusunda ne düşünüyorsunuz?

“Doğan Grubuna karşı işlemler Paralel yapı tarafından başlatmıştı. Sonradan Doğan Grubunun hükümetle arası açılınca buradaki muhafazakâr grup da Doğan Grubuna karşı tavır içerisine girdi.

Doğan Grubunun gazete kağıdı alımı ile ilgili bir ceza davası direnme ile Genel Kurula geldi. Biz bir dava ile ilgili önceden toplanıp karar almanın kabul edilebilir olmadığını söyledik, karşı çıktık.  Sonuçta hukuk işledi, Doğan Grubu lehine güzel bir karar çıktı, bundan sonra beraat mı ederler, dava zaman aşımına mı uğrar onu bilemem. Bu kararla birlikte Doğan Grubu ile ilgili işler ilk güne ihtiyati haciz kararının alındığı güne döndü.”

Aydın Doğan zamanaşımından kurtulacak




Sonraki bölüm  yargı dernekleri, Yarsav, Avrupa Yargıçlar Birliği


adaletbiz.com