Hakim ve Savcılar Sendikası’nda seçim heyecanı yaşanıyor. Devletin bütün engellemelerine rağmen kurulan Yargıçlar Sendikası hafta sonu ilk gene kurulunu yapacak.

Hakim ve savcıların, daha önce de meslek sorunlarına çözüm üretebilmek için kurdukları ilk sendika olan Yargı-Sen, Yargıtay tarafından, “hizmet koluna göre kurulmadığı” gerekçesiyle kapatılmış ve bunun üzerine hakim ve savcılar “hizmet kolu esasına göre” yeni bir sendika kurmak için kolları sıvayarak Yargıçlar Sendikası’nı kurmuştu.

Mevzuata göre, sendikanın kurulmasına ilişkin dosyanın valiliğe bildirilmesi yeterli sayılıyor. Fakat Ankara Valiliği Yargıçlar Sendikası’nın başvurusunu uzun süre kabul etmeyerek ayak diremiş, sendika yöneticilerinin ısrarı üzerine başvuru dosyasını almak zorunda kalmıştı. Yargıçlar Sendikası da resmi kuruluşunu böylelikle ilan etti.


SEÇİM HEYECANI İşte bu zorlu sürecin ardından resmi kuruluşunu ilan eden Yargıçlar Sendikası bu hafta sonu ilk genel kurulunu gerçekleştiriyor. Cumartesi günü başlayacak Genel Kurul’da Pazar günü de seçimler yapılacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yargıçlar Sendikası Genel Sekreteri Hakim Mustafa Karadağ, Genel Kurul’un önünde yasal bir engel olmadığını söyledi. Karadağ, “Biz kuruluş dilekçemizi Emniyet’e verdik. Seçim yapacağımıza dair Yüksek Seçim Kurulu ve Ankara Valiliği’ne bildirimde bulunduk. Çankaya Seçim Kurulu da karar aldı. İlk genel kurulumuzu bu hafta sonu yapacağız. Yoğun bir katılım olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Sendikanın kurucu başkanlığını Çankırı İnfaz Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu sürdürürken, Genel Sekterliğini de Ankara Aile Mahkemesi Hakimi Mustafa Karadağ yapıyor.