dalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan YARGI REFORMU Stratejisi Taslağı yayınlandı.

Adalet Bakanlığı, 2009'da Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek Avrupa Birliği organlarına sunulan Yargı Reformu Stratejisi ve Eylem Planı'nı güncelliyor.

 
Taraflara sunulan yeni Yargı Reformu Stratejisi Taslağı hakkındaki görüşler incelenerek gerekli değişiklikler yapılacak. Ayrıca tüm yargı aktörlerinin katılımıyla çalıştay düzenlenerek taslağa son hali verilecek.
 
Yargısal uygulamalar ve mevzuattan kaynaklanan insan hakları ihlallerinin önlenmesi ve insan hakları standartlarının güçlendirilmesi başlıklı amaç çerçevesinde, tutuklama ve diğer koruma tedbirlerinde AİHM standartlarının tam uygulanması için çalışmalar yapılacak.
 
Yaşama hakkı ile işkence ve kötü muamele yasağına ilişkin adli soruşturma ve kovuşturmaların, AİHM kriterleri doğrultusunda daha etkin yapılması amacıyla gerekli önlemler ile Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolunun işleyişi izlenerek AİHM standartları çerçevesinde etkin işleyişi konusunda gerekli tedbirler alınacak.
 
Makul süreyi aşan davalar için tazmin prosedürü oluşturulacak. Bu kapsamda, yargılamaların uzun sürmesine nedeniyle mağdur olanların manevi zararlarını karşılamak suretiyle mağduriyetlerinin önlenmesi ve böyle durumlarda yargılama sürecinin hızlandırılmasını temin edecek iç hukukta etkin bir mekanizma kurulacak.

Konu ile ilgili detaylı bilgi için
Sorumlu Daire Başkanı : Alpaslan AZAPAĞASI İrtibat telefonu: (312) 218 72 46

Sorumlu Tetkik Hakimi : Akif ÇELİK İrtibat telefonu: (312) 218 72 46

Hukukihaber.net