HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) eylül ayında yapılacak seçimleri için çalışmalar yapan Yargıda Birlik Platformu'nun bölge toplantısı Denizli'de yapıldı. Anemon Otel'de yapılan toplantıya Denizli, Uşak, Muğla ve Afyonkarahisar'da görev yapan 350 hakim ve savcı katıldı.

HSYK'nın eylül ayında yapılacak seçimleri için Türkiye genelinde çalışma yürüten ve bölge toplantıları yapan Yargıda Birlik Platformu'nun bölge toplantısı Denizli Anemon Otel'de yapıldı. Toplantıya Denizli, Uşak, Muğla ve Afyonkarahisar'da merkez ve mülhakat adliyelerinde görev yapan 350 hakim ve cumhuriyet savcısı katıldı. Toplantıya Yargıda Birlik Platformu üyeleri Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selehaddin Menteş, Hayri Keskin, Hasan Odabaşı, Ömür Topuç, Abbas Özden, Ali Çalık ve Cafer Ergen konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammet Savran, toplumun tüm kesimlerinin itibar edip, güven duyacağı bir yargı tesisinin, hukukun evrensel ilkeleri ile uyumlu mevzuatla birlikte, tarafsız ve bağımsız bir HSYK'nın teşkil edilmesiyle mümkün olacağını söyledi. Savran, "Her türlü ayırımcılıktan uzak, ancak ve ancak liyakati esas alan iradelerin ortaya koyduğu bir tercihle vücut bulacak ideal bir HSYK modelini belirlemek, bu noktada çok büyük önem arzediyor. Yargıya hizmet eden tüm bireylerin, bu süreçte emaneti ehline tevdi etmeleri ne kadar önemli ve gerekli ise, ehil ve emin insanların emanete sahip çıkma adına aktif bir irade ortaya koymaları da o kadar önemli ve gereklidir. Samimi kaygılarla misafirimiz olan, bizlerin de bu kaygıyı paylaşma ve çözüm üretme adına, yargıda birlik temennisiyle, buluşmamızı sağlayan platform katılımcılarına başarılar dileriz" dedi.

Toplantıda platform üyeleri yargının sorunları ve çözümleri ile ilgili görüşlerini aktardı, çözüm önerilerini dinledi.

ONB(AÖ/AK)

YARGI MENSUPLARI HSYK SEÇİMLERİ İÇİN BİR ARAYA GELDİ

YARGI MENSUPLARI HSYK SEÇİMLERİ İÇİN BİR ARAYA GELDİ

YARGI MENSUPLARI HSYK SEÇİMLERİ İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Kaynak: DHA