Anayasanın 138.maddesi “ Mahkemelerin Bağımsızlığı” başlığını taşıyor. Çiçek, bu sözleri ile eğer başka bir hedefi yoksa “mahkemeler-yargı bağımsızlığını kaybetmiştir” diyor.


Yargı bağımsızlığını kaybetmişse bu gün mü kaybetti? Yıllardan beri süre gelen ağır hastalıklı hali ile yargı yerlerde sürünmüyor muydu? Hatta son 12 yılda yargıya ölümcül darbeler indiren acaba başka birileri miydi?


AKP’nin on iki yıllık iktidarı döneminde milletvekilliği, adalet bakanlığı ve meclis başkanlığı yaptığı nazara alındığında yargının bu hale gelmesinde kendisi de birinci dereceden sorumlu değil midir?


Sayın Çiçek, çok geç kalmış olsa da bu tespitinde samimi mi?


2014’e gelinceye kadar on iki yıl içinde bu ülkede birçok hukuk ve yargı skandalı yaşandı. Bunlara esaslı hiçbir tepki göstermemiş olan Sayın Çiçek’in bu tepkisinde samimi olduğunu söylememiz ne yazık ki imkânsız.


Çiçek, aslında bu sözleri ile yargının AKP’nin kontrolünden çıkmasına mı isyan ediyor?


Çiçek bu beyanatını, 17 Aralık Operasyonları ve Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında yakalama kararı sonrasında vermiş olması oldukça manidar değil midir?


Sayın Çiçek, o derece kendinden geçmiş olmalı ki Meclis Başkanı olduğunu unutmuş, AKP’li gibi konuşmuş.


Yargı, istediğiniz kararları verdiği müddetçe kime bağlı olursa olsun nasıl çalışırsa çalışsın sorun yok. Bağımsız yargı kararlarına saygı duymalıyız hamasi sözler sarf et. İstemediğin kararlar verdiği zaman da etmedik hakaretler bırakma.


Devletin en tepe noktalarında geçen otuz yıla ve hukukçu sıfatına rağmen Sayın Çiçek halen bu noktadaysa acemi ve kendini beğendirme gayretinde olan siyasetçilere ne diyebiliriz?
Sayın Çiçek, siyasi geçmişi ve bu sözleri ile devlet adamı olabilmek için siyaset erbaplığından vazgeçmek gerektiğini, bizlere bir kez daha hatırlatmış oldu.


Unutmayın ki başkalarından talimat alarak görev yapan yargı mensupları istediğiniz kararları verseler dahi hiçbir zaman güvende olmazsınız. Yargı mensubu bir kere vicdanını satmasın ondan sonra sahibine de felaket olabilir, en azından korkulu rüyası olur.


Çetin Çağlar

muhalif gezete