TARKAN TEMUR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 13 Haziranda yargıyı tarafsız ve bağımsız kılacağız. Siyasal mahkemelere son vereceğiz. Özel yetkili mahkemeleri tarihe gömeceğizdedi. Kılıçdaroğlu, YGS skandalını ise garabetolarak nitelendirdi.

Ataşehir Belediyesi tarafından hizmete sokulacak 24 projenin temel atma ve açılış törenlerine, kayınpederinin vefatı nedeniyle katılamayan Kılıçdaroğlu, dün CHP İstanbul 1. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi, Türkan Saylan Tıp Merkezi ve Deniz Gezmiş Parkının açılışına katıldı.

‘Ustaya bak!’

Burada yaptığı konuşmada AKP iktidarını eleştiri yağmuruna tutan Kılıçdaroğlu, Türkiye iyi yönetilmiyor. 13 Haziranda kimsenin telefonu dinlenmeyecek, sabahın 5in de kimsenin kapısını polis çalmayacakdedi. YGSde ortaya çıkan usulsüzlükleri garabetolarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, Çocuklarımızın durumuna bakın. Sınava giriyorlar, birileri malı götürüyor. Ne diyor Başbakan? Diyor ki Çıraklık dönemiydi, kalfalık dönemini geçtik, şimdi ustalık dönemine geldik’. Ustaya bak. YGSde yaptığına bakın. Bunların ustalık dönemi, malı ince götürme dönemidir. Bunların bir sloganı vardı, ‘Büyük düşünündiye. Ne demekti o? Büyük götüründemekti. diye konuştu.

Kendileri için CHPnin projeleri olmaz, onlar ülkeyi yönetemezdendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Projesi olan tek parti var, o da CHP. CHPyi halkla buluşturup halkın partisi yapacağızdedi.

Kılıçdaroğlu, dün Fatih’teki Yakınlarını Kaybetmiş Aileler Derneği’ni de (YAKAD) ziyaret etti.

Cumhuriyet