Mardin'in Nusaybin ilçesinde yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih operasyonda martir bulunan Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir'in, 24 Mart'ta teröristlerle girmiş bulunduğu arbedede yaralandığı, zıvanasız bulunmasına karşın tabanca dostlarını bekâr bırakmayıp askerlerinin başlangıcında operasyona katılmış bulunduğu öğrenildi.

Jandarma Yüzbaşı Özdemir, Nusaybin'de, yarıcı yıldırı örgütünün faaliyetlerini sona erdirerek halkın güvenliği ve huzurunu peylemek düşüncesince meydana gelen operasyonlarda, hane komutanı şekilde birliğinin başlangıcında kahramancasına uğraş ederken evveli şahitlik mertebesine ulaştı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonun tamamlanmasıyla Nusaybin'e irsal edilen Yüzbaşı Özdemir, 24 Mart'ta, bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan arbedede ayağına mevrut şarapnel parçasıyla yaralandı. Çatışmada Jandarma Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır ve Jandarma Uzman Çavuş Yıldırım Oflaz martir oldu.

'Ne istirahati bu? Şimdi tatil tarihi mı?'

Tedavisinin arkası sıra taburcu edilen Yüzbaşı Halil Özdemir, namına maruz tatil raporunu onama etmeyerek doktora, 'Ne istirahati bu? Şimdi tatil tarihi mı? Biraz ilkin kardeşlerimi martir verdim, kollarımda şahitlik mertebesine yürüdüler. İstirahat bana haramdır, lütfen raporumu bozma edin.' dedi.

Doktorun 'Bu şekilde sizi raporsuz gönderemem.' lafları hesabına hastaneden ayrılan yiğit Yüzbaşı, halini soran komutanlarına 'Çok iyiyim. Küçük birlikte çıpa parçasıydı, doğrudan çıkardılar. Pansuman yaptılar. Sapasağlamım.' karşılığını verdi ve devrisi sabahleyin pansumanlı ayağına birinci şişman bot giyip ercecik bölüğünün başına geçti.

Yüzbaşı Halil Özdemir, komutanı bulunduğu bölüğünün onsuz operasyona çıkmasına razı olmadı ve bölüğünün başlangıcında operasyonlara bitmeme etti.

Çektiği ızdırabı sakladı

Kahraman Yüzbaşı, martir olana denli 3 çağ süresince çekmiş bulunduğu acıyı sakladı.

Silah arkadaşları, topallamasına karşın birliğinin gene ayrılmayan Yüzbaşı Özdemir'in yaşadıklarını 'Arada birlikte gözlerini buğulanmış görüyorduk, namına sorduğumuzda 'Şehitlerimize üzülüyorum.' diyordu. Evet aşırı üzülüyordu ancak bu çeşit acıları içerisine gömen birlikte komutandı, ağlamazdı. Sur'da da aşırı üzüldü ancak on paralık ağlamadı. Gözündeki o yaşlar demin anlıyoruz ki ayağındaki yarasından ötürü çekmiş bulunduğu acıdandı, yarasının acısındandı.' diyerek anlattı.

Yüzbaşı Özdemir, 27 Mart'ta istirahatli bulunmasına karşın bölüğünün başlangıcında çıkmış bulunduğu dizi eylem sırasında yarıcı yıldırı örgütü çalışanları ile çıkan arbede kararında şahitlik mertebesine ulaştı.

Silah arkadaşları, 1 sene ilkin evlilik yapan Yüzbaşı Özdemir düşüncesince şunları söyledi:

O, gerektiğinde en sevdiklerini caba geride bırakarak vatanını korumak ve vazifesini gerçekten adına peylemek gerektiği terbiyesiyle yetişmişti. İşte dört dörtlük da dakika bunun hakkını hasretmek zamanıydı. Her er denli yalnızca etmiş bulunduğu yemine sadakatli kaldı ve en yüksek ödül bulunan şehitlik rütbesine yükseldi. Yüce gönüllü, korluk babayiğit ancak birlikte o denli da mütebessim yüzlü kahraman... Ayağına saplanan şarapneli hiçe saydı, istirahatine aldırmadı, ayağındaki acıyı gözyaşlarıyla giderdi ve en önde şahitlik mertebesine koştu.'

Kaynak: AA