BURSA

Bursaspor'un taraftar grubu Teksas'ın tribün lideri Selim Kurtulan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarındaki patlamadan 5 dakika önce stattan ayrıldıklarını söyledi.

Kurtulan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının oynandığı stattan ayrıldıkları sırada herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını belirtti.

Patlama sesini stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra duyduklarını aktaran Kurtulan, şunları dile getirdi:

"Biz sesi duyduk ama öyle bomba aklımıza gelmemişti. Biz çıktığımızda herhangi bir şey yoktu. Ama stattan ayrıldıktan 5 dakika sonra patlama oldu. Yolda giderken detayları öğrenmeye başladık. Sonradan bizi arayanlar patlama olduğunu söyledi. Çok şükür bizim kafilede bir şey yok. Sürekli bizi arıyorlar, merak ediyorlar. Bursaspor taraftarlarımız merak etmesin, hepimiz iyiyiz. Bu alçak saldırıyı kınıyoruz. Bu olayın Beşiktaş maçından sonra olması bizi üzdü. Umarım şehitlerimiz olmaz, daha da üzülmeyiz. Geçmiş olsun."

"Yaralıların arasında taraftarlarımızın olmadığını öğrendik"

Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Suat Paçacı da kendisinin patlamadan 15-20 dakika önce stattan ayrıldığını belirtti.

"Durumu öğrenir öğrenmez otobüslerle gelen taraftarlarımızın grup liderlerini hemen aradık." diyen Paçacı, "Yaralıların arasında taraftarlarımızın olmadığını öğrendik. Taraftarların yaralanmaması sevindirdi ama diğer yaralılar için üzüldük. Geçmiş olsun, acil şifalar diliyoruz. " ifadelerini kullandı.

Muhabirler: Sergen Sezgin, Vedat Yücebaş

Kaynak: AA