SİVAS

Sivas'ta, Mevlana Tüneli ve Bağlantı Yolları Projesi'nin esas atma törenine eklenmiş olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, burada icra ettiği konuşmada, üç ayların başlangıcının faydalı olmasını diledi.

Türkiye'nin akıbet 13 yılda nereden nereye geldiğini rakamlarla özetleyen Yıldırım, tünellerle, köprülerle, yollarla, havaalanlarıyla, aceleci demiryollarıyla yurdu yeniden başa donattıklarını söyledi.

'Bizim işimiz yapmak, bizim işimiz tahrip etmek değil'

Bütün bunları yapınca birilerinin huzursuz olduğuna dikkati çekici Yıldırım, şunları kaydetti:

'Dışarıda içeride huzursuz olanlar mevcut ancak onlar ne derece huzursuz olursa olsun bu budun bağımsızlık düşüncesince doğacak düşüncesince el ele çiğin omuza kararlılıkla yürüyüşüne bitmeme edecek. Dışarıdaki birtakım mihraklar 'Bu Türkiye'de aşkın olmakta bundan hakeza canım, bunlar dünyanın en büyük havalimanını, 150 milyon geçici kapasitesindeki müşterek havalimanını ne yaparlar, kabil mu hakeza şey, bunlar bizim işimiz,' niteleyerek elden yarıcı terör örgütünü, yarıcı taşeronları devreye sokuyor. Açılan her tünel, vurulan her kazma, meydana getirilen her metre yol, terörün tepesine vurulan en büyük darbedir. Bugün yarıcı teröre müşterek büyük darbe hâlâ vuruyoruz. Mevlana Tüneli'nin geçmiş kazmasını vuruyoruz, bizim işimiz yapmak, bizim işimiz tahrip etmek değil. Yapmak zordur, tahrip etmek an meselesidir. 15 bin kilometre ayrılmış yol yapacağız dediğimizde kıs kıs gülenler demin utancından tek obje söyleyemiyorlar. Çünkü azmederseniz başarırsınız.'

'Terör örgütü başkalarının maşası'

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise üç ayların millete ve memlekete huzur, barış, beraberlik ve imge getirmesini dilek etti. Bugün iyi müşterek eserin temelinin atılmasına şehadet edildiğini tamlayan Yılmaz, bel yapmanın ağır olduğunu, yıkmanın ise emeksiz olduğunu, halkın gözünün mizan bulunduğunu ve sunulan hizmetleri gördüğünü tabir etti.

Türkiye'nin AK Parti iktidarları zamanında büyük hizmetler aldığına ve sunulan her sözün tutulduğuna ayraç fail Yılmaz, kente meydana getirilen hizmetleri anlattı.

Türkiye'nin en büyük sıkıntısının terörle uğraş bulunduğunu dile getiren Yılmaz, 'Terör örgütü başkalarının maşası, aut güçlerin maşası. Kendi projeleri yok, başkalarının projesini Türkiye'de infaz etmek istiyorlar. İstiyorlar ki Türkiye kişi problemleriyle uğraşsın, dışarıya bakamasın. Gazze, Mısır, Libya, Suriye ile uğraşmasın, Irak kendince müşterek lügat söylemesin, mazlum milletlerin sesi olmasın, diyorlar.' dedi.

Muhabir: Serhat Zafer,Halife Yalçınkaya

Kaynak: AA