İstanbul- Çırpıcı Mahallesi'ndeki Akın Tekstil fabrikası alanı içinde yer alan yediemin deposunda saat 09:00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiği sırada dumanlar Anadolu Yakası'ndan bile göründü.

Yangın sırasında fabrikalar içinde bulunan malzelemeler dışarı çıkartılmaya çalışılırken çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri söndürme ve soğutma çalışmalarına başladı. Fabrika’nın içinde bulanan üretim tesislerinde korton, kağıt iplik ve benzeri üretim yapan 20’ye yakın firma bulunduğu öğrenidi. Saat 09.00 sıralarında içerinden patlama sesleri yükseldi. İlk belirlemelere göre 1 kişi yaralandı.

İstanbul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bakırköy'deki fabrika yangınına ilişkin, ''Tekstil atölyelerinin olduğu bölgede, tinere bağlı çatı katında bu yanıcı maddenin parlaması sonucu bir atölyede başlayan yangın, bölgedeki 68 atölyeyi de etkiyecek şekilde şu anda devam ediyor'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 80 civarında itfaiye grubunun yangına yoğun şekilde müdahale ettiğini ifade eden Mutlu, yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını kaydetti.

Vali Mutlu, ağırlıklı olarak tekstille uğraşan bu atölyelerde deri işlemeciliği yapıldığını ve iplik tesislerinin bulunduğunu belirterek, ''Tekstile bağlı olması nedeniyle de yanıcı, yakıcı maddelerin yoğunluğundan dolayı yangının kontrol altına alınma süreci daha yoğun çaba gerektiriyor ama şu anda daha fazla yayılmaması için gereken tedbirler alındı. Bana ulaşan bilgiler, can kaybı ve yaralı olmadığı şeklinde. İşin sevindirici tarafı da bu. Ümit ediyoruz itfaiye grupları, yangını, zarar vermeden söndürecektir'' şeklinde konuştu.

23 Nisan 2012