ÇANKIRI

Çankırı'da, 30 civarında ev ile ahırın kullanılamaz hale geldiği yangında evi tamamen yanan epilepsi hastası Ahmet Yılmaz, büyük üzüntü yaşıyor.

Yapraklı ilçesine bağlı Müsellim köyü Mansurlu Mahallesi'nde dün çıkan yangın sonucu yaklaşık 30 ev ve ahır kullanılamaz hale gelmişti.

Evlerini alevlerden kurtarmak için büyük çaba harcayan mahalle sakinleri, yok olan anılarına gözyaşı döküyor.

Yangında evini kaybeden 45 yaşındaki epilepsi hastası Hasan Yılmaz, AA muhabirine, yangın başladığı sırada evinde yemek yediğini, duyduğu bağrışmalar üzerine dışarı çıktığını söyledi.

Küçükken geçirdiği kaza sonucu yürüme güçlüğü de çeken Yılmaz, "Dışarı çıkıp baktığımda yangın mahallenin yukarı tarafında başlamıştı. Eve girip içerideki eşyaları kurtarmak istedim ama komşularım içeride rahatsızlanırım korkusuyla göndermedi. Komşuların verdiği yardımla bir ATV almıştım kendime, bir onu kurtarabildim bir de canımı. Her şeyim yandı." ifadesini kullandı.

Mahalle sakinlerinin yardımlarıyla geçinen ve yangında babasından kalan evini kaybeden Yılmaz, "Yaklaşık 30 senedir burada tek başıma kalıyordum. Ailem de bu evde kalıyordu. Ben zaten komşularım sayesinde geçiniyordum. Sığınacak bir yerim kalmadı. Benim kimsem yok. Evimi kaybettim, bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum." dedi.

Muhabir:Muhammed Kaygın

Kaynak: AA