Yandex Navigasyon, yoğun trafik koşullarında sürücülere yardımcı olmak amacıyla geliştirdiği çözümlerine bir yenisini ekledi.



Park yeri bulamama sorununa karşı, Türkiye’ye ilk kez akıllı park çözümlerini getiren Yandex Navigasyon, bu çözümlerin önemli bir parçası olan “Park Yeri Asistanı” özelliğini devreye aldı.



Kısa süre önce İstanbul’da 7 bin, Ankara'da ise 500’e yakın park alanı bilgisini haritasına ekleyen Yandex Navigasyon, yeni “Park Yeri Asistanı” özelliğiyle varış noktasının çevresindeki park yerlerinden geçen trafiksiz park yeri rotası oluşturacak.



Öncelikle İstanbul ve Ankara’da hizmete sunulan bu özellikten yararlanan kullanıcılar varış noktasına 200 metre kala, "Yakında park yerleri var. Park yeri rotası oluşturulsun mu?" içerikli bir mesaj alacak.



Kullanıcılar bu mesaja "Evet" dediklerinde Yandex Navigasyon çevrelerindeki park yerlerine uğramalarını sağlayan trafiksiz bir rota oluşturacak. Kullanıcılar uygulamada bu rotayı izlerken park yerlerini seçebilecek.



Böylece artık park yeri ararken ters yöne girme, tek yön sokağa girip varış noktasından kendini 3 kilometre ötede bulma veya park etmeye çalışırken kendini sıkışık bir trafikte bulma sorunu bitti.



Tek bir park noktasına rota oluşturmak yerine yakındaki park yerlerinin birçoğunu hedefleyen bir rota çizen Yandex Navigasyon, kullanıcıların araçlarını daha hızlı ve daha kolay park etmesine yardımcı olacak.

Kaynak: DHA