Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun avukatı Ulvi Çağıran, Vali Cebiroğlu'na sosyal paylaşım hesabından hakaret ettiği iddiasıyla komedyen Cem Yılmaz hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya ilişkin, 'Herkes eleştirebilir, eleştiriye insanların son derece hakkı var saygı duyuyoruz ama hakaret etme lüksü kimsenin kimseye yok' dedi.

Ulvi Çağıran, Vali Cebiroğlu tarafından azarlandığı öne sürülen ve buna tepki olarak bazı sendikaların düzenlediği yürüyüşün ardından kalp krizi geçirerek vefat eden öğretmen Halil Serkan Öz hakkında Cem Yılmaz'ın sosyal medyadaki paylaşımlarının mahkemeye taşınmasıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, twitlerin hakaret içerdiğini savundu.

Çok açık hakaret içeren cümleler olduğunu öne süren Çağıran, şöyle konuştu:

'Bunun için şikayetçi olduk. Herkes eleştirebilir, eleştiriye insanların son derece hakkı var saygı duyuyoruz ama hakaret etme lüksü kimsenin kimseye yok. Vali Beyin öğretmene hakareti kesinlikle yok. Uyarısı var. Uygun şekilde uyarısı var. Netice itibarıyla Vali Bey öğretmenin amiridir ve uyarabilir. Ölüm bu uyarıdan bir hafta sonra gerçekleşiyor. İkisi birbirinden tamamen bağımsızlar. 'Uyarıldı bir hafta sonra kalp krizi geçirdi' iddiası kabul edilebilir iddia değil. Bu bakımdan da eleştiri yersiz. Cem Bey 'mizah' diyor ama hiç öyle değil. Ortada hakaret var, twitler hakaret içeriyor.'

Çağıran, konuya ilişkin Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdiklerini ve hazırlanan iddianamenin Yalova 1. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildiğini belirterek, Cem Yılmaz'ın Türk Ceza Kanunu'nun 125/2 maddesi uyarınca 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı davanın ilk duruşmasının 11 Nisan'da yapılacağını bildirdi.

Kaynak: AA