Gazetemize mektup gönderen Soner Yalçın, Odatv davasındaki çelişkilere dikkat çekerek Adalet özgürlüğün teminatıdır. Adalet ile özgürlük arasında tezatlık varsa orada hukuk cinayeti vardır dedi. Yalçın, Bakınız:Tarih: 27 Eylül 2012 Silivrideki 13. Ağır Ceza Mahkemesi 235. duruşmasında Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, Odatv iddianamesinde yer alan Soner Yalçın ile ilgili gazeteci tanığa bir soru soruyor. Bu sorunun davayla ne ilgisi var? sorusu üzerineMahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese şöyle diyor: Savcı Bey birleştirme talepli dosyadan soru soruyor. Ne? Odatv davasıyla Ergenekon davası birleştiriliyor mu? İyi de bizim bundan niye hiç haberimiz yok! dedi.

Soner Yalçın, açıklamasında ayrıca kapalı kapılar ardında neler olduğundan hiç haberleri olmadığını anlatarak şunları kaydetti:

“Bizim bildiğimiz şu: 14 Eylül 2012’deki son duruşmada 16. Ağır Ceza Mahkemesi, ‘Top çevirmeyi bırakıp TÜBİTAK net konuşsun’ diyerek, TÜBİTAK’tan ek rapor istedi. TÜBİTAK 339 sayfalık raporunda, davanın esasını oluşturan virüslü word dosyalarının bizim olmadığını net olarak açıkladı aslında. Biz yine de heyecanla ek raporunu bekliyorduk, ne safmışız! Karar çoktan verilmiş: Odatv davası ile Ergenekon davası birleştiriliyormuş! Dosya çoktan gitmiş! 2 yıldır cezaevindeyim, ‘Ergenekon davası torbasına’ atılarak ‘tutukluluk mahkûmiyeti’ sürecek gözüküyor.”

CUMHURİYET