Oğlu tarafından "Okul parasını ödemediği" için hakkında dava açılan baba Nusret Kırerleri, avukata "Yalancısın" dediği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapse çarptırıldı.

Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi öğrencisi Berk Kırerleri'nin "okul parasını ödemediği" gerekçesiyle nafaka davası açtığı babası Nusret Kırerleri, bu davadan kaynaklanan başka bir davada hapis cezasına çarptırıldı. İddiaya göre; Berk Kırerleri (23) "eğitim masraflarını karşılama" sözü veren doktor Nusret Kırerleri'nin isteği üzerine Kıbrıs'ta "Diş Hekimliği" okumaya başladı. Öğrenimi sürerken babasıyla arası açıldı. Baba, eğitim masrafını ödemeyi kesti. Bunun üzerine Berk Kırerleri, babasına önce nafaka, ardından da 212 bin liralık tazminat davası açtı. Mahkemenin bağladığı nafakanın yaklaşık 6 ay ödenmediği gerekçesiyle babası hakkında icra takibi başlattı. Bundan sonra baba, biriken nafaka borçlarını ödedi.

İKİ YIL 4 AY HAPİS İSTENDİ
Hukuki süreçte nafaka artırım davasının görüldüğü Anadolu 12. Aile Mahkemesi'nde geçen yıl 7 Mart'ta hâkim karşısına çıkan Nusret Kırerleri, iddiaya göre savunma yapan Berk Kırerleri'nin avukatı Faruk Çelen'e "Sen yalancısın" diye bağırdı. Mahkeme koridoruna çıktıktan sonra da "Bak yine kaybettin. Dava kimin g...ne girdi. Avukat değil misiniz alayınız sahtekârsınız" dedi. Bunun üzerine Çelen, babadan şikâyetçi oldu. Savcılık, Çelen'e hakaret ettiği gerekçesiyle baba hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açtı. Anadolu Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Nusret Kırerleri, duruşmada "Çelen, nafakanın günü gününe ödenmediğini söyleyince ben de doğru olmayan beyanın yalan olduğunu söyledim. Hakaret etmedim" dedi. Çelen ise babanın kendisine ettiği ağır hakaretleri, mahkeme huzurunda söylemeye utandığını belirterek ceza talep etti.

TAZMİNAT DAVASI SÜRÜYOR

Hakim, babayı önce 1 yıl 2 ay hapse çarptırdı. Cezayı 11 ay 20 güne indirdi. "Yalancı" sözünü hakaret sayan mahkeme, cezayı erteledi. Babanın 2 yıl denetim altında tutulmasına karar verildi. Mahkeme, yargılama sırasında 48 adet tebligat giderini de babadan alacak. Bu karar, baba hakkında başka bir mahkeme tarafından daha önce verilen "hükmün açıklanmasının geri bırakıldığı" bir kararı etkileyebilir. Berk Kırerleri'nin açtığı tazminat davası ise sürüyor.



http://www.sabah.com.tr/Yasam/2014/06/22/yalanci-sozu-hakaret-sayildi