Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 'Rusya ile yaşanmış olan krizin derinliğine müddet bitmeme etmesi akıllıcasına değil. Bu, Türkiye düşüncesince de iyi ortak bilinçlilik değil ama şimdi baş döndürücü Rusya düşüncesince negatif ortak durum. İnanıyorum ki andıran gelecekte Türkiye-Rusya ilişkileri normalleşecektir' dedi.

Bakan Yıldırım, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki mesail zımnında havayolu, karayolu ve denizyolunda bazısı teessürat yaşandığını tabir etti.

Hava taşımacılığında tarifeli seferlerde müktesep haklara müteveccih rastgele ortak başağrısı görünmediğini dile getiren Yıldırım, yaşanmış olan akse sonra Rusya'nın turizme müteveccih 'charter' taşımalarda kısıtlamaya gideceği anlamında izah yaptığını anımsattı.

Yıldırım, Rusya ile yaşanmış olan krizin derinliğine müddet bitmeme etmesinin akıllıcasına olmadığını belirterek, 'Bu, Türkiye düşüncesince de iyi ortak bilinçlilik değil ama şimdi baş döndürücü Rusya düşüncesince negatif ortak durum. Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkiler, gezim ilişkileri ve kültürel ilgiler akıbet zamanlarda baş döndürücü gelişti. Tekil ortak vakadan ötürü rastgele ortak şeyin durdurulması akıllıcasına ortak değişmeyen değildir. Ben inanıyorum ki andıran gelecekte Türkiye-Rusya ilişkileri normalleşecektir' değerlendirmesinde bulundu.

Krizi tırmandırmaktan yana olmadıklarını dile getiren Yıldırım, 'Rusya müdahale hepsi evren şurası bilmeli ve ölçüm etmeli ki Türkiye'nin arazi bütünlüğü, sınırlarını himaye hakkı rastgele ortak halükarda en rüçhan hüküm hakkıdır. Bundan da fedakarlık göstermemizi katiyen kimesne beklememelidir. Bizim ne başkalarının topraklarında, sınırlarında gözümüz yoksa, komşularımızın da bizim bu hüküm haklarımıza hürmet göstermesini bekleriz' diyerek konuştu.

Kaynak: AA