ANKARA - ERDAL ÇELİKEL/ZEYNEP AKYIL

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ecnebi yatırımcıların Türkiye'ye müteveccih bakışlarına ilişkin, 'Nasıl ki 2002-2007 ortada Türkiye'nin performansı da algısı da iyileştiyse, inşallah 2016-2019 ortada hem strüktürel reformlarımızı gerçekleştireceğiz hem performansımızı yükselteceğiz aynı zamanda algımızı iyileştireceğiz' dedi.

Şimşek, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, hesaplı başarım açısından bakılınca Türkiye'nin, ön yargılı kesimler birlikte yana, etraflı arsıulusal platformlarda hala birlikte muvaffakiyet hikayesi yerine görüldüğünü tabir etti.

Çin ve Hindistan hariç tutulduğunda Türkiye'nin 2003 yılından beri büyümekte bulunan devletler averajından hâlâ iyi birlikte başarım sergilediğinin altını çizen Şimşek, düzeltme programı açısından da G20 devletleri ortada en şümullü defa haritası bulunan ülkenin Türkiye bulunduğunu belirtti.

Şimşek, etraflı bunlara karşın Ortadoğu'daki gelişmeler ile içeride ve dışarıda Türkiye aleyhine yaymaca yapanlar dolayısıyla ülkeye bağlı algıda birlikte hacim kötüleşme yaşandığını dile getirerek, 'Bunu kullanmak lazım. Maalesef Avrupa Parlamentosundan tutun ABD'deki kongreye denli nice kesim, onların gözetiminde ağır dezenformasyon çabası içerisinde. Türkiye'nin sorunları bulunmayan mu? Var elbette fakat ne ülkenin problemi bulunmayan ki' niteleyerek konuştu.

'Türkiye dünyaya birlikte adamlık dersi veriyor'

Türkiye'nin artı unsurlarının boşlama edilerek menfi unsurların cımbızlandığını özetleyen Şimşek, şunları kaydetti:

'Türkiye bugün, dünyanın yükünü alıyor. 3 milyon Suriyeli ve Iraklı'ya kucağını açmış. 'Of' fark demeden, dünyaya birlikte adamlık dersi verircesine herhangi birlikte muhtelif fedakarlığı yapıyor. Başka birlikte ülkeye 300, 500 isim giderken havaalanında istikbal görüntüleri, koskoca birlikte reklam. Biz elhak herhangi birlikte devir bunu yapıyoruz. Bütün bu çabalara karşın problemimiz mevcut fakat bunları başkalarını suçlayarak değil hâlâ baş döndürücü fiilen çözmemiz lazım. Nasıl ki 2002-2007 ortada Türkiye'nin performansı da algısı da iyileştiyse kılıç inşallah 2016-2019 ortada hem strüktürel reformları gerçekleştireceğiz, hem performansımızı yükselteceğiz, aynı zamanda algımızı iyileştireceğiz. Başka yolu yok. İlkeli vakfe bitmeme etsin, başarım çelimli olsun eninde böylece hacısı hocası bunu görecektir.'

Muhabir: Erdal Çelikel, Zeynep Akyıl

Kaynak: AA