İZMİR

İzmir'in Seferihisar ilçesinde düzenlenen Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'na katılan ABD, İngiltere ve Almanya ordularında Türk kökenli 3 asker görev aldı.

Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi'ndeki tatbikata dost ve müttefik ülkeler Almanya, ABD, Azerbaycan, İngiltere, Katar, Pakistan, Polonya ve Suudi Arabistan'dan 900 yabancı askeri personel katıldı. Bunlar arasında, Türk kökenli 3 asker de bulunuyor.

Hangi ülke ordusunda görev yaparlarsa yapsınlar kökenlerini hiçbir zaman unutmayan askerler, vatanlarından binlerce kilometre uzakta gelenek ve göreneklerine sahip çıkıyor.

26 yıldır ABD ordusunda

ABD ordusunda Piyade Başçavuş Necati Akpınar, 26 yıldan bu yana görev yapıyor. Akpınar, yabancı ordularda görev yapan Türk kökenli 3 askeri personelden en kıdemlisi. Ankara'da büyüdüğünü anlatan Akpınar, "Bizim aile Kars'tan gelmiş. Üniversiteyi bitirdim 1984'ten beri Amerika'dayım. Bizim askerlerle çalışmak gurur verici, gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Tekirdağlı gurbetçi bir ailenin oğlu Hakan Keski ise Alman ordusunda sözleşmeli onbaşı olarak görevli. Almanya'da doğduğunu anlatan Keski, anne ve babasının Türkiye'de doğduğunu, evlenirken Almanya'ya taşındığını kaydetti. Keski, 9 yıldır asker olduğunu sözlerine ekledi.

Helikopter teknisyeni olan Astsubay Çavuş Oğuz Yalvaç ise İngiliz ordusunda. Babası Konyalı olan Yalvaç, annesinin İngiliz olduğunu, Londra'da dünyaya geldiğini belirterek, "İngiliz okuluna gittim. Şimdi 4 yıldır asker olarak çalışıyorum." diye konuştu.

Tatbikat sayesinde bir araya gelen askerler, vatanlarında olmaktan duyduklarını mutluluğu dile getirdi.

Sohbetlerinde futboldan da konuşan askerler, hangi Türk takımının taraftarı olduklarını paylaştı.

Muhabir: Halil Şahin

Kaynak: AA