ANTALYA

"Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri" kabul edilen Likya Yolu'na düzenlenen tura katılan yabancı gazeteciler için ikinci günde yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Yediburun mevkisindeki bir tepeye kurulan pansiyona getirilen gazeteciler, deniz manzarası eşliğinde "masal anlatıcısı" Judith Liberman'ın "Yol" masalını dinledi.

Masalın ardından yola koyulan gazeteciler, çam ağaçlarının arasındaki patikayı yürümeye başladı. Yürüyüşçülere yol boyunca bölgenin geçmişi ve karşılaştıkları tarihi kalıntılar hakkında bilgiler verildi. Güzergahta bulunan ve 6 kişinin birlikte kollarını etrafında sararak birleştirebildiği çaptaki zeytin ağacı, gazetecilerin ilgisini çekti.

"Likya Yolu'nda Masallar" turunun üçüncü gününde ise yabancı konuklara kanolarla batık şehir gezisi yaptırılacak. Gazeteciler ardından da Simena Antik Kenti'ni görme fırsatını bulacak.

Likya Yolu, Türkiye'nin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu olma özelliğini taşıyor. 540 kilometrelik yolu yürümesi, ortalama 29 gün sürüyor.

Tanıtma Genel Müdürlüğünce düzenlenen turla, her yıl yaklaşık 30 bin yürüyüş tutkununun geçtiği Likya Yolu'na, dünya genelinde ilginin artırılması amaçlanıyor. "Likya Yolu'nda Masallar" turuna, 12 ülkeden 16 yabancı gazeteci, "seyahat bloggerı" ile "Instagramer"lar katılıyor.

Muhabir: Levent Kişi

Kaynak: AA