ELAZIĞ

Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi'nde kursiyer olan üniversite öğrencileri, dünyada nadir bulunan ve Türkiye'de sadece Elazığ'da çıkarılan vişne mermerinin atıklarından süs eşyası ve aksesuar yapıyor.

Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi'nde açılan mermer işlemeciliği kursuna katılan üniversite öğrencilerinin yaptığı çeşitli süs eşyası ve aksesuarlar ilgi topluyor.

İŞKUR destekli kursu katılan 20 kursiyer, mermer fabrikaları ile atölyelerden aldıkları vişne mermerinin atıklarından el aletleri ve makine yardımıyla çeşitli ürünler ortaya çıkararak geri dönüşümün önemine dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Üniversiteli kursiyerlerin vişne mermeri atıklarından yaptıkları süs eşyaları, portreler, uçak ve iş makinesi modelleri, çanak ve çömlekler, vazolar, isimlik, kalemlik, sehpa ve şömine gibi ürünler görenlerin dikkatini çekiyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Elazığ El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, açtıkları kursta yapılan çalışmalar ile hem Elazığ'ın vişne mermerini tanıtmayı hem de geri dönüşümünün önemine dikkati çekmeyi amaçladıklarını belirtti.

Kurs kapsamında ayrıca üniversite öğrencisi kursiyerlerin eğitimlerini daha rahat tamamlamaları için maddi destek de sağladıklarını ifade eden Aktar, '''Amacımız sadece atıkların değerlendirilmesi değil, atıkları değerlendirilirken milli ekonomiye ve istihdama yönelik çalışmalar da yapmak. Kursiyerlerimize harçlık bazında destek veriyoruz. Ürünlerin satışından ise döngü halinde kurumumuza katkı sağlıyoruz.'' dedi.

Muhabir: İsmail Şen

Kaynak: AA