Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün 5 ilde düzenlediği operasyonda, 5 milyon liralık vurgun yapan 3'ü kadın 6 kişi yakalandı. Şebeke üyesi doktor A.C.Y.'nin mağdurları hipnotize ederek, çete lideri F.K.'yi kimi zaman reenkarnasyon ile tekrar dünyaya gelen Veysel Karani, kimi zaman peygamber vekili olarak gösterdiği, "Allah için parayı ver ve başına gelecek kötülüklerden korun" diyerek dolandırdığı ileri sürüldü.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Antalya'da görevli bir hakim ve doktorun dolandırıldıkları yönündeki şikayeti üzerine harekete geçti. Cumhuriyet başsavcılığıyla ortaklaşa yürütülen soruşturma kapsamında kendilerini 'peygamber vekili', 'reenkarnasyon ile tekrar dünyaya gelen muhterem zatlar' olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan çete takibe alındı.

5 kişiyi yaklaşık 5 milyon TL dolandırdığı iddia edilen 3'ü kadın 6 kişi, Ankara, Hatay, Kırıkkale ve Çankırı'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şebeke lideri F.K. ile birlikte eşi N.K., doktor A.C.Y. ile Ş.T., F.Y. ve H.P. gözaltına alındı. 'Sahte peygamber' F.K.'nin, 3 hırsızlık olayından poliste kaydının bulunduğu belirlendi.

NASIL DOLANDIRIYORLAR
Şebeke üyeleri, dolandırıcılıkta iki yöntem uyguluyor. Çetenin ilk yöntemi, dini konularda kısa sürede inanabilecek kadınları kurban olarak seçiyor. Çetenin kadın üyelerinin bulduğu mağdurlar, şebeke üyesi doktor A.C.Y. ile tanıştırılıyor, A.C.Y.'nin ise mağdurları hipnotize ederek, çete lideri F.K.'yi kimi zaman reenkarnasyon ile tekrar dünyaya gelen Veysel Karani, kimi zaman peygamber ya da peygamber vekili olarak gösteriyor.

Aralarında hakim ve doktorların bulunduğu mağdurlara dini konularla korku verilerek, para isteniyor. Başlarına kötü bir olay geleceğini söyledikleri kişilerden, "Allah için şu kadar para ver ve başına gelecek kötülüklerden korun" diyerek para isteniyor. Mağdurlardan birinin bu sırada bir kaza sonucu bacağı kırılınca, para vermediği için böyle bir belanın başına geldiğini düşünerek para verdiği ortaya çıktı.

'VARLIK BARIŞI' VURGUNU
Şebeke üyelerinin, dini konularla fazla ilgisi olmayan kişilere ise 'Varlık Barışı' kapsamında yurda getirdikleri yüklü miktarda paranın vergileri nedeniyle Merkez Bankası'nda olduğunu söylediği, ipoteğin kaldırılması için bu kişilerden para istediği, sözde blokenin açılmasının ardından paranın fazlasıyla ödeneceğini söyleyerek dolandırdığı belirlendi.

VURGUN 20 MİLYONU AŞABİLİR
Asayiş Şube Müdürlüğü'nde 4 gün sorgulanan şüpheliler, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüt faaliyetleri çerçevesinde dini inançları kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şikayetçi olan 5 kişiden 5 milyon TL'nin üzerinde para aldıkları belirlenen şüphelilerin, aynı yöntemle 100'ün üzerinde kişiyi dolandırdığı, vurgun miktarının 20 milyon TL'yi aşabileceği aktarıldı.

DİN İSTİSMARI ÇETESİNE 6 TUTUKLAMA
Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün 5 ilde düzenlediği operasyonda, 5 milyon liralık vurgun yapan 3’ü kadın 6 kişi çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Şebekenin lideri olduğu iddia edilen F.K. ile suç ortakları pratisyen doktor A.C.Y., N.K., Ş.T., F.Y. ve H.P., “Dini inanç ve duygularını istismar ederek dolandırıcılık” suçlaması ile tutuklandıktan sonra cezaevine gönderildi. Çete üyelerinin suçlamaları kabul etmediği belirtildi. Çetenin dolandırdığı kişilerden birinin Antalya'da görev yapan hakim S.I. olduğu öğrenildi.

Soner KOCAER- ANTALYA- DHA