Vergi ve sigorta prim borcu af edilmesine rağmen taksitlerini ödemeyen patronlara yeniden yapılandırma kıyağı yapılıyor.

Vergi ve sigorta prim borcu af edilmesine rağmen taksitlerini ödemeyen patronlara yeniden yapılandırma kıyağı yapılıyor. Yapılacak düzenlemeyle vergi ve prim borçlarını zamanında ödeyemeyenlerin borçları yeniden yapılandırıldı.

AA muhabirinin Maliye Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Resmi Gazete'de 2014'te yayımlanan "İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun" çerçevesinde vergi ve prim borçlarını zamanında ödeyemeyenlerin borçları yeniden yapılandırıldı.

'İMKAN' SAĞLANACAK
Bu uygulamanın devam ettiğini ifade eden Bakanlık yetkilileri, "Bazı mükelleflerin, taksitlerini süresinde ödemedikleri için anılan kanunun hükümlerinden yararlanma haklarını kaybettiklerini, yapılacak düzenlemeyle, taksit ödemelerini ihlal ettikleri için sistemden çıkan mükelleflere, geçmişteki taksitlerini de ödemeleri şartıyla, tekrar bu borçlarını taksitle ödeme imkanının sağlanacağını" bildirdi.

http://haber.sol.org.tr/toplum/vergi-ve-prim-borcu-olanlara-kiyak-161215