Maliye Bakanı Ağbal, "Yakında yapacağımız bir yasal düzenlemeyle vergi inceleme süresini 5 yıldan 3 yıla düşürüyoruz" dedi.

Ülkede ekonominin, istihdamın gelişmesi için çok farklı alanlarda çalışma yürüttüklerini belirten Maliye Bakanı Ağbal, "15 Temmuz gecesinden sonra ekonominin, yatırımların önünü açan gerçekten ülkeye kısa ve orta vadede etki yapacak çok sayıda yasal düzenlemeye imza attık. Bu konuda bizlere destek veren, önünü açan Sayın Başbakanımıza da teşekkür ediyorum. İnşallah yapmış olduğumuz düzenlemeler de ülkemizin kalkınmasına yardımcı olacak." dedi.

Ağbal, özellikle özel sektörün maliyeye karşı bir çekingenliği olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Korkuyor millet maliyeden. Diyorum ki Maliye Bakanı olarak, şu çekingenliği, korkuları ortadan kaldıralım. Biz vatandaşımıza inanıyoruz, güveniyoruz. Vatandaşımız dişi ile tırnağı ile ekmek kazanmaya çalışıyor. Kendisine de başkasına da iş sağlıyor, ekmek veriyor. Dolayısıyla Maliye Bakanlığı olarak bizlerin özellikle işverenlerimize, iş alemine çok daha olumlu yaklaşması, güvenmesi lazım. Maliye Bakanı olarak her zaman söylüyorum, mükellefin hakkı her şeyin üzerindedir, bizim nezdimizde her mükellef beyanı da doğrudur, yaptığı iş de doğrudur. Hata yapmış olabilir, hatayı herkes yapar. O zaman da Maliye Bakanlığı olarak bu kardeşlerimize doğruyu, iyiliği, güzelliği anlatmamız lazım. İnşallah önümüzdeki dönemde yeni düzenlemeleri de bu anlamda hayata geçireceğiz."

Vergi inceleme süresinin 5 yıl olduğunu anımsatan Bakan Ağbal, şu değerlendirmede bulundu:

"Herhangi bir şekilde bir gün gelip, 'getirin bakalım defterleri, 2011 yılının defterlerine bakalım.' diyoruz. 5 yıl çok uzun bir süre. Bir mükellefin 5 yıl sonra hala, '5 yıl önce ne olacak?' diye kafasında tereddüt oluşması doğru değil. Maliye Bakanlığı da '5 yıl nasıl olsa uzun bir süre' deyip daha rahat hareket ediyor. Halbuki ben istiyorum ki Maliye Bakanlığı rahat hareket etmesin, daha sıkı çalışsın. Onun için inşallah yakında yapacağımız bir yasal düzenlemeyle vergi inceleme süresini 5 yıldan 3 yıla düşürüyoruz. Böylelikle vatandaşlarımız sadece geçmiş 3 yıla ilişkin incelemeyle muhatap olacaklar. Böylelikle mükellefler de idare de daha yakın bir zamanda vergi konularına bakacaklar."

Bayramlaşma programına eski İçişleri Bakanlarından Ülkü Gökalp Güney, Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, CHP İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu, MHP İl Başkanı Bekir Kasap, Saadet Partisi İl Başkanı Osman Temur, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

http://www.memurlar.net/haber/611121/