Vergi dairesi yöneticileri uzun süredir kaybettikleri hakları almak için mücadele ediyor. Daha çok sorumluluk ve yetkileri olduğu halde vergi müfettişleri kadar hakları olmayan vergi yöneticileri bu kez de mahkemeye başvurdu. Daha önce Bölge İdare Mahkemesiíne dilekçe veren vergiciler, bu kez de dava açtı. Kendilerine düşen incelenecek dosya sayısının vergi müfettişlerinden daha fazla olmasına rağmen özlük hakları bakımından adaletsiziğe uğradıklarını ileri süren yöneticiler, önce Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na dilekçe verdiler. Dilekçelerine cevap alamayan ve zımmen talepleri reddedilen vergi dairesi yöneticileri, İstanbul İdare Mahkemesi'ni dilekçe yağmuruna tutmuşlardı.

TALEPLER SIRALANDI
 VERGİ denetim birimlerinin yeniden düzenlendiğini belirten vergi dairesi yöneticileri "Vergi dairesi başkanlıklarında denetim elemanı olan vergi denetmenlerinin vergi denetim kuruluna müfettiş olarak atanması üzerine, bu görevlilerin sahip olduğu yetkilere sahip bulunan ve daha üst konumda olan bir kamu görevlisi olarak vergi müfettişlerine tanınan hakların tarafıma sağlanması" talebinde bulundu.

Bakan Şimşek'le görüşmüşlerdi
 HEM maaş hem de emeklilik maaşı açısından geriye düşen vergi dairesi yöneticileri daha önce Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşmüştü. Bakaníın gerekli düzenlemeleri yapmaması üzerine yasal yollara başvuran vergi dairesi yöneticileri, Maliye Bakanlığıína ve Bölge İdare Mahkemelerine dilekçe ile başvuruda bulunmuştu.

Haber Kaynağı: Akşam