İSTANBUL - Yeniden yapılandırmada üçüncü taksitin son ödeme tarihi bugün doluyor. Vatandaşların haklarını yitirmemeleri için bugün mesai bitimine kadar ödemelerini yapmaları gerekiyor.

Mükelleflerin tercihine göre yapılandırılan borçlar, tamamı peşin ya da 6, 9, 12, 18 taksit seçeneklerinden birine göre ikişer aylık dönemler halinde ödenebiliyor. Yapılandırılan borçların birinci taksitinin Haziran ayında, ikinci taksitinin Temmuz ayında, üçüncü taksitinin de bu akşama kadar ödenmesinin gerekiyor.

Kanunun getirmiş olduğu imkanlardan yararlanma şartlarından bir tanesi, bir takvim yılında 2 taksitten fazla taksitin ihlal edilmemiş olması. Bu nedenle bir takvim yılında ikiden fazla taksit ihlalinin yapılması halinde, 6111 sayılı kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek.

Haziran ve Temmuz aylarına ilişkin taksitleri süresinde tam olarak ödememiş olan borçluların bu akşama kadar 3. taksiti süresinde ödemeleri halinde haklarını devam ettirecekler.

GECİKME ZAMMI DA VAR
Borçluların süresinde ödemedikleri taksitleri son taksit ayını takip eden ay sonuna kadar ödeyebilmeleri mümkün. Ancak, kanun gereği gecikilen her ay için yüzde 1.4 oranında geç ödeme zammı tahsil edilecek.

HACİZ BİLE GELEBİLİR
Kanundan yararlanma hakkının kaybedilmesi halinde, ödenmeyen borç tutarlarının yapılandırma öncesi haline dönüşecek. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu alacakların gecikme zammı da uygulanmak suretiyle 6183 sayılı Kanun hükümlerine göre haciz dahil olmak üzere her türlü icrai işlemle takip edileceğini belirtmişti.



ntvmsnbc