Cumhuriyet tarihinin en büyük af yasasını üç yıl önce çıkaran AKP Hükümeti, “bir kez daha af yok” sözüne rağmen Köşk seçimleri öncesinde, yeni bir af düzenlemesini Meclis’e sundu. Vergi ve prim alacaklarını kapsayan düzenleme, “patronlara” bilançolarını düzeltme, kayıtdışı varlıklarını kayıt içine alma, kapanmayan kasaları kapatma imkanı da getiriyor. Kayıtdışı varlıklar yüzde 3 vergi ile, kayıtlı hale getirilecek.

ÖRTÜLÜ VARLIK AFFI

Teklif ile, şirketlerin kayıtdışı varlıklarını da yüzde 3 vergi karşılığında kayıt içine alma imkanı sağlanıyor. Patronların, şirket kasasından yaptıkları harcamalar, kayıt içine girmeyen mallar, yine kasada meydana gelen açıklar da yüzde 3’lük vergi ile kapatılacak veya sisteme alınacak. Bu da, son yıllarda elde edilen kayıtdışı gelirlerin kayıt içine alınmasını sağlayacak.

Konuyu gündeme taşıyan ve Cumhuriyet'in bugün manşetten verdiği Çiğdem Toker'in haberine göre Başbakan Erdoğan'ın "hayırsever" dediği, "Memurun ve or...punun bahşişini peşin vereceksin" diyen İranlı işadamı Reza Zarrab, "Excell dosyasına listelediği rüşvetlerin kaydını, yüzde 3 ödeyerek düzeltebilecek"

İşte Cumhuriyet'ten Çiğdem Toker'in bugünkü yazısı;

Bazı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi



http://www.aktifhaber.com/vergi-affi-havuzculari-ve-zarrabi-kurtarma-plani-mi-995396h.htm