MUŞ

Muş Valisi Seddar Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Ekim'de Bingöl'ün Genç ilçesindeki terör saldırısıyla irtibatlı olduğu düşünülen bir kişinin gözaltına alındığını hatırlattı.

"Burası yol geçen hanı değil, nihayetinde bir devlet. Herkesin sorumluluğunda hareket etmesi gerekir. Olması gereken o." diyen Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Bingöl'deki patlamayla ilgili Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı bu kadın hakkında gözaltı kararı verdi. Dolayısıyla biz de bunu yakalayıp, Bingöl'e gönderdik. Bu kişinin patlamayla irtibatı olduğu konusunda bir düşünce var. Kadın arama noktamıza takıldı. Vekilin aracını durdurduk. Biz vekilin aracı olup olmadığını da bilmiyoruz ama her gelen aracı durduruyoruz. Aracı durdurunca ve bu kadının da araması olunca aldık. İlk önce vekil de kadını vermek istememiş ancak arkadaşlarımız kadını almış."

KCK'nın sözde Muş temsilcisi

Vali Yavuz, dün Muş Öğretmenevindeki "Kariyer Günleri" etkinliğinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bingöl'de meydana gelen patlamayla ilgili olarak ilimizde KCK temsilcisi olarak atanan bir kadın, Muş milletvekilinin aracında gözaltına alınmıştır." demişti. 

Kaynak: AA