Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD ve Rusya özellikle iktisap etmek kıl payı vekalet savaşlarına eklenmiş bulunan halis muhlis güçleri uyardıklarını belirterek, 'Eğer Suriye'deki soruna insancasına birlikte hal bulunamazsa, herkesi doygunluk fail birlikte sulh düzeni oluşturulamazsa bundan hakeza vekalet savaşları biter ve bu devletler aracısız doğruya savaşın tarafı durumuna gelir' dedi.

Kurtulmuş, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) çeşidinden planlı danışma toplantısında icra ettiği konuşmada, 21. asrın başlangıcında halis muhlis evren ölçeğinde ehemmiyetli krizlerle erinç karşıya kalındığı birlikte dönemden geçildiğini belirterek, çelimsiz vadede bu işin çözümüyle ait büyülü anahtarın bulunmadığının global ölçekte görüldüğünü kaydetti. 

Yaşanılan krizlerin birlikte kısmının sistemli olduğunu, gayrı kısmının ise evren ekonomisinin yapısından kaynaklandığını anlatım fail Kurtulmuş, şunları anlattı:'Bu krizlerin mahiyetini en önce güzel idrak etmek mecburiyetindeyiz ki bunlara bağlı hem millî aynı zamanda global ölçekte çözümlerimizi şen ortaya koyabilelim. 1990'da Doğu Bloku'nun çökmesi, dü kutuplu evren sisteminin sona ermesiyle gelişen süreçte beklentilerin bilakis evren ekonomisinde, politik sisteminde yegâne kutuplu, barışa, çapraz anlayışa mebni birlikte sistemin kurulamadığını görüyoruz. 

3 asliye krizle erinç karşıyayız. Bunlardan biri hesaplı kriz. Bu buhran 2008 yılından bu yana birlikte kabil değişmez duruma gelmeyen hesaplı kriz, ipham süreciyle yaşıyoruz. Bu proses zaman bakımından mütekâmil ülkelerden şimdi aşırı büyümekte bulunan devletleri etkiliyor. Dünya ehven mali kaynakların bulunmadığı birlikte dönemden geçiyor.

Gelişmiş devletler kendileri bakımından 4.0 dedikleri acemi sisteme geçmeyi deniyorlar ama birlikte hayli süredir uran ekonomisi devletlerin getirmiş bulunduğu strüktürel sorunları bozma kabiliyetleri yok.'Kurtulmuş, ekonomide ağırbaşlı krizler yaşandığını, doğacak devirde de krizlerin bitmeme edeceğini aktararak, bunun iri miktarda strüktürel dava bulunduğunu dile getirdi. 

Başta mütekâmil devletler iktisap etmek kıl payı acemi devre bağlı sistemli mekanizmaların yetiştirmek durumunda bulunduğunu vurgulayan Kurtulmuş, 'Bu devre öz kurallarıyla öz sistematiği bünyesinde müteharrik global hesaplı cümle oluşturamazsa parası olanların, mali kaynaklara ehil olanların bile bundan yararlanma edemeyeceği birlikte sisteme evrilme ihtimali mümkündür' dedi. 

Dünyada acemi birlikte hesaplı global desise kurulması

Kurtulmuş, hayattaki uğur boncuğu ekonominin birbirinden ırak ve rakiplik yönünde gizli birlikte ekonominin bahis konusu olmadığını belirterek, 'Herhangi birlikte hesaplı bölgedeki değişiklik, bilfarz Çin, ABD, Avrupa, Ortadoğu ekonomisinde tahsil edilen birlikte karar, gelişmeler halis muhlis evren ekonomisini yakından etkilemektedir. 

Dünyada acemi birlikte hesaplı global desise kurulana denli evren sisteminin halis muhlis devletleri içerisine borç halde bu krizlerle yaşayacağı dönemden geçmiş bulunduğu aşikardır' diyerek konuştu. Dünyanın ehemmiyetli politik krizler de yaşadığına dikkati çekici Kurtulmuş, bu politik krizlerin çabucak devletlerin öz aralarındaki rekabetin aşırı mütekâsif olmasından, ayrıca bu rekabetin hamam savaşlara dönüşmesinden kaynaklanmadığını, evren politik sisteminin global dengeye oturmamasından kaynaklandığını söyledi. 

Kurtulmuş, Yemen, Suriye'deki çatışmanın, Myanmar'daki probleminin da dünyada barışa mebni global sistemin bulunan olmamasından ortaya çıktığını anlatım ederek, laflarına şöyleki bitmeme etti:'İkinci Dünya Savaşı'ndan sonradan oluşan evren sistemi çalışarak çökmüştür, ama bunun namına politik cümle kurulamamıştır. 

Sadece güçlülerin bilgili bulunduğu cümle öngörülmüş. Herhangi birlikte meseleyi halletmek düşüncesince evren sistemi BM'nin o güçler dengesi bünyesinde akıntı ediyor. Bu düzenek nerede birlikte balans oluşturuyorsa orada da kâr iare olsa da çözülebiliyor. Şimdi sorun, evren sistemi Soğuk Savaş'ın sona ermesinden sonradan yegâne kutuplu evren sistemi kuramamış, bulunan BM teşkilatı ve dünyanın gayrı arsıulusal büyüklenme ve kuruluşlarına balans tevlit kabiliyetini yitirmiştir. Avrupa'nın göbeğinde Ukrayna krizi çözülememiştir. 

Bunun çözülememesi Rusya çeşidinden oldu, sona erdi ile geçiştirilmiştir ama şu unutulmasın ki doğrusu hav ipliğinde yaşama tutunan evren global politik sistemine aşırı iri darbeler vurmuştur. Suriye krizinin 5 salname müddette çözülememesi ehemmiyetli mesail ortaya çıkarmıştır. Bu dava Suriye kaynaklı olmaktan uzak, global yıldırı tehditleri durumuna dönmüştür. 

Bu çerçevede Suriye krizini çözemeyen global politik sistemden bahsediyoruz.'Bu politik sistemin dava bozma kabiliyeti bünyesinde olmadığını özetleyen Kurtulmuş, 'Bunun kararında Suriye'de iç harp başladı, takiben vekalet savaşları dediğimiz harp kâr 3 senedir sürdürüldü. Şimdi onun da sonuna gelindi. Ben kabil vesilelerle şu ikazları yapmıştım, birileri ihtimal kusur anladı; ABD ve Rusya özellikle iktisap etmek kıl payı vekalet savaşlarına eklenmiş bulunan halis muhlis güçleri uyarıyoruz. 

Eğer Suriye'deki soruna insancasına birlikte hal bulunamazsa, herkesi doygunluk fail birlikte sulh düzeni oluşturulamazsa bundan hakeza vekalet savaşları biter ve bu devletler aracısız doğruya savaşın tarafı durumuna gelir. Yüreğimiz yanarak, Suriye krizinden etkilenen birlikte abuhava adına anlatım etmeye çalışmıştım. Bu sıkıntı ait ortalık çeşidinden da görülüyor. 

İnşallah cuma namazı haset birlikte sulh döneminin başlangıcıyla ait uzlaşma öngörülüyor. Umarız ki hakkıyla birlikte mütareke sağlanır, 6 maaş müddet bünyesinde Suriye'de sulh görüşmeleriyle, sonradan 18 maaş iare hükümetin Suriye halkının istediği halde olanak sağlayıcı birlikte desise olur' biçiminde konuştu. '(BM) 5 abuhava istediği denli dünyayı şekillendirecek pekâlâ 195 abuhava ne olacak?'

Kurtulmuş, Suriye problemi çözülse caba evren sisteminin hakeza bitmeme etmiş bulunduğu takdirde ferda ayrıksı birlikte ülkede buhran çıkabileceğini vurgulayarak, haklının değil, güçlünün herhangi birlikte kabil imkana ehil bulunduğu global sistemin sürdürülebilir olmadığını kaydetti. 

Sürekli adına Birleşmiş Milletler'in yapısının değiştirilmesi icap ettiğini anlatım ettiklerini anımsatan Kurtulmuş, 'Dünya 5'ten büyüktür' derken daim bunu söylüyoruz. 5 abuhava istediği denli dünyayı şekillendirecek pekâlâ 195 abuhava ne olacak? Bu devletlerin hakları bulunmayan mu? Eşit insanoğlu adına evren sisteminden yararlanma ika olanakları bulunmayan mu? 

Maalesef zaman yok. Kimin gücü var ise onun istediğinin bulunduğu birlikte cümle herkesi şimdi birlikte tomar kuvvet toplamaya gönderme eder. Soğuk Savaş sona erdikten sonradan Balistik roket ve çekirdeksel silahların azaltılması periyodunu mükemmel bilakis çevirir. Küresel sistemin her insanın nasfet bünyesinde boyunca bulunabileceği birlikte şekile dönüştürülemezse, global adalete mebni birlikte politik cümle oluşturulamazsa dünyada şimdi birlikte tomar silahlanma olacak, ihtimal çekirdeksel silahlar artacaktır ve maatteessüf bu manada krizler, krizlerden sönümsüz kuvvet elde ika hevesi güçlerin artırılarak bu artırılan güçlerin rakiplik boyunca çıkarak arbede ortamına döneceği aşırı resim ile erinç karşıya kalabiliriz.

'Yeni birlikte global sistemin kurulabilmesi düşüncesince gene buyana Türkiye adına laflarını en yukarı perdeden anlatmaya bitmeme ettiklerini özetleyen Kurtulmuş, halis muhlis bu resim bünyesinde Türkiye'nin kuvvetlenmesine bitmeme edeceğini kaydetti. Kurtulmuş, Türkiye'nin 3 bin dolar seviyesinde adam başı sakıt ulusal geliri varken 'Dünya 5'ten büyüktür' söylediğinde kıymetinin olmayacağını, bundan hakeza 10 bin dolar seviyesinde adam başı sakıt ulusal geliri bulunan Türkiye adına konuştuklarını söyledi. 

Allah baht eder, bu hesaplı ve siyasetçi istikrarı sürdürüp herhangi birlikte kabil yıldırma ve düzlük okumaya karşın dolayısıyla ısrarla bitmeme fail birlikte Türkiye'nin, adam başı sakıt ulusal gelirinin 25-30 bin dolarlar seviyesinde olduğunda evren sistemine bağlı söylenilen herhangi birlikte sözün şimdi sansasyonel olacağını anlatım fail Kurtulmuş, akla yatkın olanları söylemeye, akla yatkın olanı ortaya koymaya düşkün olduklarını söyledi. 

Kaynak: AA