Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran seçimlerinin ardından AKP Genel Merkezi'nde yaptığı 'balkon konuşmasında', hemen yanında bu seçimlerde aday olmayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da vardı.

Arınç'ın balkonda belirmesiyle birlikte de, sosyal medyada Mart ayında yaşanan, Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki tartışma gündem oldu.

Hükümet Sözcüsü de olan Arınç, çözüm süreci konusundaki açıklamaları nedeniyle kendisini Twitter'dan eleştiren Ankara Bayakşenir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çok sert tepki vermiş, Gökçek'in "Ankara'yı parsel parsel sattığını" söylemişti. Arınç, bu iddialarına ilişkin belgeleri de, seçimlerden hemen sonra, "8 Haziran'da açıklayacağını" vurgulamıştı.

Twitter'da, Arınç'ın seçim sonrasında Gökçek hakkında açıklama yapıp yapmayacağı en çok konuşulan konu haline geldi.

"BANA 8 HAZİRAN'A KADAR MÜSADE EDİN..."

Başbakan Yardımcısı Arınç, Mart ayında yaşanan tartışmada, kendisini Twitter üzerinden yazdığı mesajlarla istifaya çağıran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çok ağır yüklenmişti.

Arınç'ı istifaya davet eden Gökçek, damadı nedeniyle Arınç'ın paralel yapıyla birlikte hareket ettiğini öne sürmüştü. Arınç'ın bu ithamlara yanıtları şöyle oldumuştu;

"GÖKÇEK'İN AÇIKLAMASI TERBİYESİZCE "

"Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Gökçek kim siz kimsiniz diyenler oldu. Bugün buna karşılık vermeden geçmemek lazım.

"GÖREVDEN ALINMAMI İSTEYECEK KADAR HAYSİYETLİ DEĞİL"

Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir insan değildir. Zamkla yapışmış koltuğa bir insan değilimdir. Benim bir sevdam vardır ama makam sevdası değildir. Adama kandırma değil, çıkar ilişkisi değil birilerini yaptığı gibi. Bu dava için kendimi feda ettim.

"GÖKÇEK'LE İLGİLİ 100 KONUYU SEÇİMDEN SONRA AÇIKLAYACAĞIM"

"Gökçek’le ilgili 100 konuyu seçimden sonra konuşmak isterim. İsterseniz size yazar gizli bir mektup veririm, seçimden sonra açarsınız."

“GÖKÇEK OĞLUNUN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINI NETLEŞTİRMEK İSTİYOR”

"Gökçek oğlunun milletvekili adaylığını netleştirmek istiyor. Birilerine yaranmak istiyor."

"BİZ KİMİN NEREDE HAVLAYACAĞINI BİLİRİZ..."

"Biz kimin nerede havlayacağını, hangi işler çevireceğini biz biliriz."

"BU YAPININ KUCAĞINA OTURDU, ANKARA'YI PARSEL PARSEL SATTI"

"Amerika’ya giden benim ben bunları gizlemedim ki. Ama Gökçek bunlardan daha fazlasını yapmıştır. Bu yapının kucağında oturmuş, bu yapıya Ankara’ya parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okul yaptırmıştır."

"ADAYLIĞINA İTİRAZ ETTİM, HINCINI ÇIKARIYOR..."

"Biz o zaman devletin imkanlarını bu yapı için onların kucağına bırakmadık. Gökçek’in adaylığına o zaman itiraz ettim. Yeni bir başkana ihtiyacımız vardır dedim. O günden kalan bir hıncını bir şekilde çalışıyor. 8 Haziran’a kadar müsaade. Hesabını sorarım Gökçek’ten."

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/294269/Ve_Bulent_Arinc__Melih_Gokcek_in_yolsuzluklarini_bugun_acikliyor.html